Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens de coronacrisis

Nu aan het lezen

Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens de coronacrisis

Zo hoef jij je niet te vervelen tijdens de coronacrisis

De coronacrisis is serieus. Het grote deel van Nederland moet thuis blijven, omdat ze vanuit huis kunnen werken of omdat er op dit moment simpelweg geen werk voor hen is. De één zal hier beter mee omgaan, terwijl anderen zich al snel vervelen. Maar laten we positief blijven, want zo’n periode van social distancing hoeft echt niet alleen maar negatief te zijn. Het zorgt er namelijk ook voor dat je eindelijk tijd hebt om de dingen op te pakken waar je al zo lang tegenaan kijkt.

Geef de muren een likje verf

Loop je al een tijdje met het idee rond om je huis wat aangenamer te maken door middel van bijvoorbeeld een likje verf? Dan is dit het moment! Bestel die blikken verf en ga lekker aan de slag. Luister tegelijkertijd een podcast of het nieuwe album van Justin Bieber en voor je het weet heeft je hele huis een make-over.

Declutter

Mocht je dan toch zo lekker bezig zijn met je huis, ga dan meteen aan de slag met het declutteren van je huis. Duik in je kledingkast – ja, ook in de achterste planken – en gooi weg wat je niet meer nodig draagt of nodig hebt. En dit kun je natuurlijk ook doen in de ladekastjes, keuken en voorraadkast.

Lees boeken

Ja, je hebt meer tijd over. Deze vrije tijd kun je stoppen in het bingewatchen van alles wat op de verschillende streamingdiensten te vinden is, maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken om eindelijk eens die boeken te gaan lezen. Verdiep je eens in wat de crisis met mensen doet, door het boek De Meeste Mensen Deugen van Rutger Bregman te lezen.

Meer uit op fictie? De boekenserie Zeven Zussen is zowel in 2018, als in 2019 tot het best gelezen boek bekroond. Dit is toch wel het uitgelezen moment om eens aan deze serie te beginnen.

Grote voorjaarsschoonmaak

Het is misschien een klusje waar je niet direct op zit te wachten. Maar als je zoveel thuis zit, is het toch wel fijn als je daadwerkelijk in een schoon huis zit. Begin wat eerder met de voorjaarsschoonmaak en boen alle hoekjes schoon. Grote kans dat je hierna heel tevreden thuis kunt zitten. Geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek, we maakten al een handig stappenplan met hoe je dit aan kunt pakken.

Probeer nieuwe recepten uit

Je hebt tijd genoeg om je volledig uit te sloven in de keuken. Het ideale moment dus om eens wat nieuwe recepten te proberen. Kies je voor de heerlijke gerechten van Ottolenghi, de vegetarische recepten van Jamie Oliver of de uitdagende recepten van Lekker Fred? Als je toe bent aan een compleet nieuwe keuken, kies dan voor de heerlijke Indonesische recepten uit Indorock, dat in 2019 bekroond werd met het Gouden Kookboek. Genoeg keus!

Selfcare

Deze periode is ook het perfecte moment voor wat selfcare. Dwing jezelf niet tot het steeds maar bezig moeten zijn, maar neem ook even wat rust. Probeer wat online yogalessen, mediteer en pak het schrijven weer op. Juist in een tijd als deze kan zelfreflectie goed werken. Geen idee hoe je moet beginnen? Start dan in dit handige boekje, waarin je slechts één zin per dag op hoeft te schrijven. Het leuke hieraan is dat als je het elke dag doet, je de dagen van de komende 5 jaar met elkaar kunt vergelijken.

Uit je creativiteit

Staat je creativiteit al een tijdje stil? Misschien is dit het moment om het weer even te voeden. Zoek wat spullen bij elkaar en ga tekenen of schilderen. Wees creatief met een naald en draad om je kleding wat op te vrolijken of haal je gitaar onder het stof vandaan.

Help een ander

Tot slot is het in tijden als deze ook belangrijk om aan een ander te denken. Door thuis te blijven, help je hier eigenlijk al aan mee. Maar mocht je buren op leeftijd hebben, ouders met kinderen die nu verplicht thuis zitten of andere mensen in je buurt die wel wat hulp kunnen gebruiken? Bied dit dan vooral aan!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.