Nieuw op Netflix in juli: Friends From College, Ozark en Mad Men - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw op Netflix in juli: Friends From College, Ozark en Mad Men

Nieuw op Netflix in juli: Friends From College, Ozark en Mad Men

De maand juni is voorbij en dat betekent voor veel mensen: vakantie! Genoeg tijd dus om met je beentjes omhoog de nieuwste pareltjes van Netflix te bewonderen. Elke maand maakt de streamingdienst bekend welke nieuwe Netflix Originals wij kunnen verwachten. Ook worden er geregeld films weggehaald en vervangen door nieuwe klassiekers. Wij zetten voor jou op een rijtje wat je van de komende maand kan verwachten.

Ozark [Seizoen 1, 21-07-’07]

Bereid je voor op een nieuwe serie vol duistere spanning en chaos. De nieuwe Netflix Original Ozark brengt wat donkere dagen met zich mee deze zomer. Het eerste seizoen van de drama-serie beslaat tien afleveringen van elk een uur. De grote hoofdrol wordt gespeeld door acteur Jason Bateman die in de huid kruipt van Marty Byrde, een financieel adviseur. Maar deze papa van twee tieners, en man van vrouwlief Wendy, is niet je standaard adviseur. Marty is namelijk een belangrijke pion in een groot drugskartel van Mexico.

Drugs, het onderwerp lijkt sinds de introductie van Narcos hoog op het interesselijstje te staan van Netflix. In dit geval neemt het verhaal een onverwachte wending. Vader Marty en het gezin moeten plots hun spullen pakken en vertrekken. Wat volgt is een verhaal dat de grenzen zoekt van thema’s als familie, kapitalisme en overlevingsdrang.

Friends From College [Seizoen 1, 14-07-’07]

Lachen, gieren, brullen: dat belooft de komedie en Netflix Original Friends From College. Veel bekenden uit andere series passeren de revue, zo mogen we weer genieten van de droge humor van Cobie Smulders, bekend van haar rol als Robin Sherbatsky in How I Met Your Mother.

Het eerste seizoen bestaat uit acht behapbare afleveringen van een halfuur. Genoeg stof om lekker relaxed tussen klusjes door tot je te nemen. De serie doet al snel denken aan klassiekers als Friends en How I Met Your Mother. Een groep vrienden en oud-studiegenoten van Harvard hikt inmiddels tegen de “big 40” aan en komt tot de realisatie dat het leven nog niet zo geslaagd is. Het concept van een groep vrienden gecombineerd met relatie issues en de nodige ups en downs belooft wederom een succes te worden.

Chasing Coral [14-07-’07]

Naast humoristische entertainment produceert Netflix ook nog documentaires die vaak hele maatschappelijke en relevante onderwerpen behandelen. In de Netflix Original documentaire film Chasing Coral hebben wij het voorrecht om de wondere wereld van de oceaan te ontdekken. Een echte must see waar je ook nog eens wat van leert.

Helaas is het niet alleen rozengeur en maneschijn, de mooiste koraalriffen ter wereld veranderen langzamerhand in slagvelden bezaaid met skeletten. Maar wat is koraal precies, en waarom verbleekt koraal? Onderzoekers en fotografen gingen op een zoektocht naar de mysterie van de onderwater wereld. De schoonheid maar ook de duistere waarheid van al het leven in de oceaan wordt ons voorgeschoteld.

Mad Men [Seizoen 7, 01-07-’07]

De echte fans hebben seizoen 7 al gekeken, maar vanaf nu kan je Mad Men officieel afkijken op Netflix. De serie begon in 2013 en werd al snel door velen bekeken. Twee jaar geleden komt de serie tot een einde na een reeks vol drama, avontuur en schandalen.

Don Draper laat zien hoe de succesvolle reclame man te werk ging in de jaren ’60. Ondanks de dominante mannelijke figuren, weten vrouwen in de serie ook hun slag te slaan. Peggy laat zich niet uit het veld slaan en klimt als talentvolle secretaresse van Mr. Draper naar de top in de reclamewereld. Het nieuwe seizoen op Netflix geeft genoeg reden om de avonturen van Don Draper te herbeleven, of tóch maar eens te beginnen met deze heerlijke serie.

To the Bone [ 14-07-’07]

Anorexia en humor… niet echt een combinatie waar je meteen aan denkt. Netflix gaat de uitdaging aan met de Netflix Original film To the Bone. Marti Nixon, de regisseur en schrijver van de film, kampte jaren lang met anorexia en boulimia. De Netflix productie geeft Nixon een kans haar eigen verhaal te vertellen. Een onderwerp dat wat ons betreft zeker de aandacht verdient.

Het verhaal gaat over de 20-jarige Ellen, gespeeld door Lily Collins, die dagelijks met de ziekte Anorexia Nervosa kampt. Haar dokter gaat op een soms wat onconventionele wijze te werk met Ellen als patiënt, wat tot hele grappige momenten leidt. Zo leert de jonge vrouw zichzelf steeds beter kennen, met de nodige hoogte- en dieptepunten.

En dit is er in juli ook nieuw op Netflix

 • Orphan Black [Seizoen 5, 02-07-’07]
 • Sherlock [Seizoen 4, 15-07-’07]
 • The Incredible Jessica James [28-07-’07]
 • The Standups [Seizoen 1, 04-07-’07]
 • Adi Mittal: Things They Wouldn’t Let me Say [18-07-’07]
 • Ari Shaffir: Double Negative: Collection [18-07-’07]
 • Joe Mande’s Award-wining Comedy Special [25-07-’07]
 • Last Change U [Seizoen 2, 21-07-’07]
 • Daughters of Destiny [Seizoen 1, 28-07-’07]
 • Degrassi: Next Class [Seizoen 4, 07-07-’07]
 • Shooter [Seizoen 2, 19-07-’07]
 • Meet the Robinsons [24-07-’07]
 • The Parent Trap [31-07-’07]
 • Mannenharten 2 [01-07-’07]
 • Wallander [Seizoen 4, 01-07-’07]
 • Saving Mr. Banks [10-07-’07]
 • White House Down [01-07-’07]
 • The Amazing Spider-Man [01-07-’07]

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.