Nieuw seizoen The Crown vanaf november te zien op Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw seizoen The Crown vanaf november te zien op Netflix

Nieuw seizoen The Crown vanaf november te zien op Netflix

Het heeft even geduurd voordat we weer verder kunnen kijken naar de Netflix serie The Crown. Maar er is nu eindelijk goed nieuws, want het derde seizoen is aantocht ├ęn de makers zijn zelfs al bezig met het vierde seizoen.

Hoewel elk seizoen van The Crown in het najaar online kwam, bleef het even de vraag of dat met het derde seizoen ook het geval was. Inmiddels is hier meer duidelijkheid in gekomen, want op 17 november 2019 zal het derde seizoen te zien zijn op Netflix.

Seizoen 3

In juli 2018 werden de eerste opnames voor de serie al begonnen. Ook dit seizoen draait weer om het leven van koninigin Elizabeth in de jaren ’60. In het eerste seizoen stonden haar beginjaren van haar regeerperioden centraal. In seizoen twee zagen we de jaren die hierop volgden.

Seizoen drie zal zich dan ook afspelen in de eind jaren ’60. Het vierde seizoen gaat over de periode van 1970 – 1976. De rollen van de kinderen zullen in deze twee volgende seizoenen een grotere rol krijgen. Het schijnt dat vooral prins Charles meer in de spotlight komt te staan.

Er worden grote sprongen in de tijd genomen en dat zorgt er dan ook voor dat er een geheel nieuwe cast zal verschijnen. Olivia Colman zal dan ook de nieuwe rol van Queen Elizabeth spelen. Tobias Menzies neemt de rol van prins Philip op zich en Helena Bonham Carter vertaalt de rol van prinses Margaret.

Seizoen 4

Peter Morgan, schrijver van de serie, bevestigde eerder al dat hij bezig is met het schrijven van zowel seizoen drie als het vierde seizoen. Bijzonder, omdat normaal gesproken een seizoen pas geschreven wordt als het eerdere seizoen bekendgemaakt is. Of wanneer het helemaal duidelijk is dat er een vervolg komt.

Wat we nu al van het vierde seizoen weten, is dat het zich afspeelt in de periode van 1970 – 1976. Dat is een periode waarin veel veranderingen plaatsvonden in het Britse koningshuis. In dit seizoen zal ook prinses Diana een grotere rol spelen. Wie deze rol op zich mag nemen, is nog niet bekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.