Nieuw streamingsplatform Apple Video zal niet samenwerken met Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw streamingsplatform Apple Video zal niet samenwerken met Netflix

Nieuw streamingsplatform Apple Video zal niet samenwerken met Netflix

Volgende week zal het nieuwe streamingsplatform van Apple worden gelanceerd. Heel veel weten we hier nog niet over, maar voor 25 maart staat een Apple event gepland met de naam ‘It’s showtime’. Grote kans dat deze titel refereert naar het streamingsplatform Apple Video. Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat dit nieuwe platform niet met Netflix zal samenwerken. Dat laat topman Reed Hastings van Netflix weten.

Hastings vertelt dat zij hun klanten liever content via hun eigen platform laat zien, en dat er dus geen samenwerking inzit tussen Apple Video en Netflix.

Apple Video

Apple Video is natuurlijk niet de eerste videostreamingsdienst. Ze zijn dan ook van plan om eigen content te combineren met die van partners zoals HBO en Walt Disney.

Op dit moment is Netflix nog steeds de grootste streamingsdienst met maar liefst 130 miljoen gebruikers. Maar een nieuwe dienst als Apple Video zal er mogelijk voor zorgen dat het aantal gebruikers minder wordt. Er komen meerdere concurrenten bij, naar Apple Video is ook Disney van plan een eigen streamingsdienst te lanceren.

Content op Netflix

Naast het feit dat er voor de gebruikers meer keus is wat betreft streamingsdiensten, is er ook de kans dat er minder content voor Netflix overblijft. Zo weten we in ieder geval al dat Marvel van Netflix zal verdwijnen en waarschijnlijk wel te zien zal zijn op Disney.

Hoe groot het verlies van de content voor Netflix zal zijn, blijft nog onduidelijk. Wel is de kans groot dat er behoorlijk wat veranderingen zullen plaatsvinden wat betreft de content.

Hastings blijft ondanks het groeiende aantal concurrenten positief en liet weten dat hij juist van de concurrenten wil leren. “Ze gaan geweldige programma’s brengen en ik zal jaloers zijn. Ze zullen een paar geweldige ideeën hebben en die zullen we willen lenen”, liet hij weten. Tot slot zegt hij dat ze een geweldige bedrijfstak worden als ze goede concurrenten hebben.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.