Nieuwe Doctor Strange-film verliest regisseur Scott Derrickson

Nu aan het lezen

Nieuwe Doctor Strange-film verliest regisseur

Nieuwe Doctor Strange-film verliest regisseur

Marvel is druk bezig met de nieuwe serie films in het Avengers-universum, waaronder een tweede film voor Doctor Strange. Maar helaas loopt die productie minder goed dan gehoopt. De regisseur, Scott Derrickson, is vanwege ‘creatieve meningsverschillen’ opgestapt, meldt de BBC.

Derrickson is bij de grote fans geen onbekende. Deze regisseur maakte in 2016 de eerste Doctor Strange-film en zou het vervolg dus ook op zich nemen. Dat vervolg heet Doctor Strange in the Multiverse Madness en moet een stuk duisterder worden. Sterker nog, volgens de regisseur moest dit de “eerste enge MCU-film” worden. Met zijn achtergrond is dat niet vreemd: hij maakte eerder The Exorcism of Emily Rose en Sinister.

Maar Derrickson en Marvel-baas Kevin Feige bleken het niet geheel op één lijn te zitten wat betreft de film. Feige greep namelijk direct in na de aankondiging van Derrickson: Feige benadrukt dat de film nog altijd geschikt is voor tieners en dat het géén horrorfilm wordt. De enge delen zijn vergelijkbaar met de ‘enge’ stukken in Indiana Jones en Gremlins.

Nu blijkt dus dat die meningsverschillen zo groot waren dat de samenwerking tot een einde is gekomen. Derrickson laat via Twitter weten dat de beslissing van beide kanten kwam. Ook blijft hij wel actief als executive producer bij de film.

Vervanger gezocht

Het verlies van een regisseur is een groot probleem voor een film, maar in het geval van Doctor Strange 2 lijkt het mee te vallen. Hoewel het filmen van de tweede film in mei moet beginnen, zegt  Marvel geen vertraging te verwachten.

Maar voor die tijd moet er wel een nieuwe regisseur komen. Marvel zoekt nu dan ook naar een vervanger voor Derrickson. Mocht er inderdaad op tijd een vervanger komen, dan moet de film dus op tijd in de bioscoop verschijnen. Dat is op 7 mei 2021.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.