Nieuwe feature op fansite Pottermore: bekijk Zweinstein in 3D

Nu aan het lezen

Nieuwe feature op fansite Pottermore: ervaar Zweinstein in 3D

Nieuwe feature op fansite Pottermore: ervaar Zweinstein in 3D

Het moet de meest stille aankondiging zijn geweest van Pottermore om de eerste dag van het semester bij Zweinstein te vieren. De fansite lanceerde ter ere hiervan een volledige interactive feature genaamd My Pottermore.

Harry Potter-fans krijgen op deze manier de kans om een 3D versie van de school te bekijken inclusief het Verboden Bos en Hagrids Huisje, #fandomgoals.

360° functie

Terwijl Pumpkin Day volop wordt gevierd in de schoolomgeving van Harry Potter en zijn tovenaarsvrienden, zijn fans druk bezig met het bekijken van elk hoekje van de school met de nieuwe 360° feature.

Met de nieuwe 3D-ervaring keert Pottermore meer terug naar de opzet van de website zoals hij voor de vernieuwing in 2015 was: een interactieve ervaring rondom Harry Potter. Destijds konden fans spelen in de toverwereld door huispunten te verdienen en bijvoorbeeld een toverdrankles te nemen.

Wat door de jaren heen onveranderd is gebleven, zijn de tot dan toe ongepubliceerde verhalen van J.K. Rowling.

Mobile-first

“We hebben veel interpretaties van Zweinstein gezien – van de geïllustreerde versies in de boeken, tot de acht films van Warner Bros”, aldus Henriette Stuart-Reckling, het mondiale hoofd van Pottermore.

Volgens Stuart-Reckling is de Zweinstein-ervaring een ‘unieke, mobile first ervaring, die gebruik maakt van op maat gemaakte visuele features waarmee iedereen Zweinstein ‘on-the-go’ kan bezoeken.’

Gouden spots

Via een tweet werd in september de nieuwe 3D-feature aangekondigd en fans wisten niet wat ze met zichzelf aanmoesten van enthousiasme.

Terwijl je het kasteel doorloopt, de velden bekijkt en griezelt in het bos, ontdek je her en der gouden hotspots. Gebruikers kunnen klikken op de spot en wat meer leren over memorabele gebeurtenissen op Zweinstein ten tijden van de Harry Potter boeken, leuke weetjes en boekquotes. In totaal zijn er 100 punten om te ontdekken.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.