Het nieuwe gezicht van make-up merk CoverGirl is 69 jaar oud

Nu aan het lezen

Het nieuwe gezicht van make-up merk CoverGirl is 69 jaar oud

Het nieuwe gezicht van make-up merk CoverGirl is 69 jaar oud

“Schoonheid heeft geen leeftijd en we zijn zo vereerd om u, Maye Musk, onze nieuwe covergirl te noemen!” Met die woorden kondigt het Amerikaanse make-opmerk CoverGirl op Instagram aan dat ze het 69-jarige model en moeder van Elon Musk hebben weten te strikken als hun nieuwste gezicht.

“Je belichaamt alle soorten doelen: levensdoelen, moederdoelen, lichaamsdoelen, #coverGIRLSGOALS”, schrijft het merk jubelend over de nieuwste aanwinst in hun bescheiden leger van ambassadrices die steeds vaker afwijken van het stereotype schoonheidsicoon.

Diversiteit

Het schoonheidsmerk dat al samenwerkte met namen als Katy Perry en Sofia Vergara is vastbesloten de markt te beslaan met meer diversiteit. Maye Musk is de meest recente  in het rijtje van a-typische schoonheidsiconen. Eerder strikte CoverGirl James Charles als eerst coverboy ooit en werkten ze samen met de eerste covergirl met een hijab.

Succesvol

Musk is een diëtiste en voedingsdeskundige met twee mastertitels op haar naam. Ze is daarnaast al zo’n vijf decennia lang gevierd model en ex-finalist voor de Miss Zuid-Afrika wedstrijd in 1969. Tussendoor schonk ze het leven aan drie kinderen waaronder Tesla-baas Elon Musk, ook geen onsuccesvol figuur.

De samenwerking met make-opmerk CoverGirl is niet de enige spannende move van Maye: ze verscheen in Beyoncés Haunted video, deed campagnes voor Target en Clinique en stond al op de cover van Elle Canada en New York magazine.

Trots

Desgevraagd vertelt de nieuwbakken CoverGirl aan The New York Times dat ze razend enthousiast is over het streven van CoverGirl naar meer diversiteit. “Ze hebben nog nooit een model gehad van mijn leeftijd gebruikt voor hun campagnes. Ik word 70 in april. Ik denk dat vrouwen heel erg geïnspireerd zullen zijn door het feit dat je zelfs op 69-jarige leeftijd een beautycampagne binnen kan slepen.”

Bang om ouder te worden, is Maye absoluut niet. “Ouder worden is goed voor mij geweest. Je ontwikkelt zelfvertrouwen en bent beter in staat de ups en downs van het leven te handelen. Ik sta model voor mijn leeftijd. Ik probeer het niet te verbergen en te zeggen dat ik 50 ben. Ik ben heel trots dat ik 70 word.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.