Nieuwe Netflix-functie downloadt zelfstandig films en series voor je

Nu aan het lezen

Nieuwe Netflix-functie downloadt zelfstandig films en series voor je

Nieuwe Netflix-functie downloadt zelfstandig films en series voor je

Zit je lekker onderweg Netflix te kijken, is je aflevering afgelopen en heb je niets meer offline beschikbaar staan. Dat scenario moet binnenkort tot het verleden gaan horen. Uit een bètaversie van de app van de streamingdienst blijkt namelijk dat er een functie getest wordt, waarmee automatisch series en films voor je gedownload worden.

De functie werd gevonden door Android Police, maar ook het Nederlandse Android World spotte de nieuwe optie. Het lijkt er dus op dat de functie ook naar Nederland komt, al is deze nu alleen in de bètaversie van de app aangetroffen. Heb je die versie niet, dan heb je de functie ook nog niet.

Maar hoe werkt het dan precies? Voor ons eigenlijk vrij eenvoudig. De nieuwe optie, genaamd Downloads voor jou, maakt automatisch films en series die bij jouw smaak passen offline beschikbaar. Je hoeft dus zelf niet na te denken over wat je morgen mogelijk onderweg wil kijken, dat doet de app voor je.

Om dit mogelijk te maken, worden algoritmes ingeschakeld die content matchen met jouw persoonlijke smaak. Die smaak bepaalt de app natuurlijk door te zien welke films en series je eerder hebt bekeken en hoe je ze beoordeeld hebt. Netflix weet dus aardig goed waar je wel en niet graag naar kijkt.

Loopt mijn telefoon dan niet vol?

Een gevaar hiervan is natuurlijk dat je telefoon straks helemaal vol zit met allemaal films en series, en je geen simpele foto’s meer kunt maken. Maar daar heeft Netflix ook over nagedacht. Allereerst moet je toestemming geven voor de functie. Daarna geef je aan hoeveel opslagcapaciteit de app krijgt voor Downloads voor jou. Zeg je dus dat de app maximaal 2 GB mag gebruiken, dan gaat het daar ook niet overheen. Zo voorkom je dat je telefoon straks geen opslagcapaciteit meer heeft.

Na het instellen geeft de app bovendien aan hoeveel uur je aan films en series kunt bekijken met de maximale hoeveelheid gedownloade content. Je ziet dus hoeveel tijd je met die 2 GB aan opslagcapaciteit kunt doorbrengen op Netflix.

Ook goed om te weten: het downloaden van de films en series gaat alleen via wifi. Je besteedt dus niets van je mobiele databundel aan deze functie. Wanneer Downloads voor jou voor iedereen beschikbaar wordt, is onbekend.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.