De nieuwe serie van Sarah Jessica Parker lijkt in niets op Sex and the City

Nu aan het lezen

De nieuwe serie van Sarah Jessica Parker lijkt in niets op Sex and the City

De nieuwe serie van Sarah Jessica Parker lijkt in niets op Sex and the City

Sarah Jessica Parker-fans opgelet: de actrice keert terug naar HBO. Verwacht echter geen Sex and the City spin-off of vervolg, want Parker zegt dat haar nieuwe Show, Divorce, ver weg ligt van SATC.

In de nieuwe serie speelt Sarah Jessica Parker Frances, een vrouw die zich na twee kinderen en 10 jaar huwelijk realiseert dat ze haar leven moet heroverwegen. Alsof alleen dit het al niet waard is uit te kijken naar de show, is Parker ook nog eens uitvoerend producent van de serie. Dat belooft wat!

yes

Carrie

Tijdens een perstour zegt Parker dat Frances een eigen persoon is, aldus Elle. “Vanaf het moment dat ik de pilot las, was ze zo anders dan Carrie en alle andere personages die ik ooit heb gespeeld. Ik denk niet dat we ooit hebben gedacht de rol aan te passen. Dit verhaal is anders. En ik was altijd al geïnteresseerd in het concept ‘huwelijk’. Dat is hoe dit alles is begonnen. Alleen al door die interesse, was het automatisch anders.”

Kleding

Een overeenkomst van Sex and the City waar we maar al te blij mee zijn: de garderobe. Maar verwacht wederom geen gigantische walk-in-closet vol gloednieuwe Blahniks en Gucci, Fendi of Prada.

dumpsterfree

Bijna alles dat Frances draagt is namelijk gebruikt. Van kringloopwinkels of vintageshops, bijvoorbeeld. Volgens Sarah Jessica Parker zal de kleding die in de serie wordt gedragen langzaamaan veel weggeven over het hoofdpersonage.

Divorce start op HBO zondag 9 oktober, 22:00 uur Amerikaanse tijd.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.