Nieuwe Star Wars-film heeft een naam en een trailer gekregen

Nu aan het lezen

Nieuwe Star Wars-film heeft een naam en een trailer gekregen

Nieuwe Star Wars-film heeft een naam en een trailer gekregen

De Skywalker-saga van Star Wars moet deze kerst afgesloten worden met een laatste film voor de huidige trilogie. En die film heeft tijdens de Star Wars Celebration een naam gekregen: The Rise of Skywalker. Dat is bovendien niet het enige: ook werd er een trailer getoond, die al behoorlijk wat onthuld!

De teaser van 2 minuten en 3 seconden onthuld natuurlijk een aantal dingen die we al wisten. Zo is Lando Calrissian (Billy Dee Williams) weer helemaal terug, en ook Leia (Carrie Fisher) en Luke (Mark Hamill) verschijnen nog weer. In het geval van Luke is echter niet duidelijk hoe hij terugkeert, aangezien hij in de vorige film overleed.

Maar er zaten ook een paar elementen in die je misschien niet zou verwachten. Zo zien we hoe Rey (Daisy Ridley) uitkijkt op een ruïne van de Death Star. En daarbij horen we een heel bekend lachje op de achtergrond: die van niemand minder dan Emperor Palpatine! Ian McDiarmid neemt die rol opnieuw op zich, nadat hij dat al in de originele trilogie en in de prequels deed.

Regisseur J.J. Abrams stelde verder dat de film enige tijd na The Last Jedi plaatsvindt, meldt The Verge. Daarin overleed dus Luke Skywalker, maar zagen we ook hoe Kylo Ren (Adam Driver) afrekende met bad guy Snoke (Andy Serkis) en hoe er weinig overbleef van de Rebellion van Leia.

Laatste film

Volgens de website is dit voorlopig mogelijk ook de laatste Star Wars-film. Bob Iger, CEO van Disney, heeft namelijk toegegeven dat de markt nu wel erg verzadigd is. Daarom gaat het bedrijf minder snel nieuwe films uitbrengen in deze franchise.

Star Wars: The Rise of Skywalker verschijnt op 20 december in de bioscoop.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.