Nieuwe trailer van Joker toont pijnlijk ontstaan van The Joker

Nu aan het lezen

Nieuwe trailer van Joker toont pijnlijk ontstaan van The Joker

Nieuwe trailer van Joker toont pijnlijk ontstaan van The Joker

Warner Bros. maakte in 2017 bekend dat het een aparte film ging maken over superschurk The Joker, waarin duidelijk moet worden hoe de schurk is ontstaan. Inmiddels zijn we twee jaar verder, is de film zo goed als af en hebben we een eerste trailer gekregen. Daarin wordt alvast een tipje van de sluier gelicht van de achtergrond van de bekende aartsvijand van Batman.

De film ‘Joker’ wordt in ieder geval anders dan andere superhelden (of schurken) films, zo werd eerder al duidelijk. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren ’80 en moet een keiharde misdaadfilm worden. De bedoeling is dat we zien hoe de superschurk ontstaan is.

De hoofdrol wordt gespeeld door Joaquin Phoenix, die onder meer bekend is van Gladiator. Daarmee is dit dus weer een andere Joker dan die in Suicide Squad, die gespeeld werd door Jared Leto.

Trailer

In de trailer zien we dus al wat meer over het pijnlijke verleden van de man die uiteindelijk The Joker wordt. We zien bijvoorbeeld hoe de man mishandeld wordt door een groep kinderen die zijn bord stelen. Daarmee krijgen we ook een glimp van zijn werk: het vasthouden van een bord langs de weg terwijl hij een clownspak draagt om reclame te maken.

Wat de man allemaal zegt is echter een stuk interessanter. “Mijn moeder vertelt me altijd om te lachen en een vrolijk gezicht op te zetten”, vertelt hij bijvoorbeeld. “Ze vertelde me dat ik een doel had. Om gelach en vreugde de wereld in te brengen.” Hij vervolgt: “Ligt het aan mij, of wordt het hier steeds gekker?”

Ook interessant is dat we zien hoe hij zijn moeder verzorgd. En we zien zelfs beelden van de metamorfose van normale man naar de gestoorde gek die we als The Joker kennen. We zien hoe hij voor het eerst zijn make-up aanbrengt en hoe hij naar zijn eigen spiegelbeeld kijkt.

Release

Al met al lijkt het dus een duister en interessant verhaal te worden over de bekendste schurk ter wereld. De film verschijnt op 3 oktober in de bioscoop.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.