Nike maakt nu binnen 90 minuten een custom paar sneakers voor je - Vance

Nu aan het lezen

Nike maakt nu binnen 90 minuten een custom paar sneakers voor je

Nike maakt nu binnen 90 minuten een custom paar sneakers voor je

Stroomt jouw schoenenrek over van de sneakers? Sneakerfreaks zijn continu op zoek naar de nieuwste limited edition, die sneaker die je niet snel op straat tegen komt.

Nike speelt in op deze roep naar originaliteit en biedt met NIKEiD gepersonaliseerde schoeisels aan. Het enige dat je hoeft te doen is een standaard paar Nikes selecteren en je kan aan de slag. Van panterprint tot glitters tot je eigen handtekening op de hak – je kan het zo gek niet verzinnen of het kan.

Je eigen ontwerp binnen 90 minuten

Deze maand opent het schoenenmerk zelfs een heuse Nike Maker’s Experience in de bruisende stad New York. Sneakersfreaks kunnen hier een eigen custom schoen ontwerpen en deze ter plekke uitproberen. Van begin tot eind duurt het proces niet langer dan 90 minuten. Met deze service levert het merk gepersonaliseerde schoenen beduidend sneller dan de gebruikelijke 6-8 weken wachttijd.

De enige beperking bij de Maker’s Experience is dat je aan een type Nike schoen vast zit, de Presto X. Net zoals bij NIKEiD kan je daarna alle kanten op. Kleur, patroon, text en stof kunnen naar wens worden aangepast.

Augmented reality

Nike innoveert op de lopende band met personalisatie. Zo opende het merk begin dit jaar een Augmented Reality concept in Parijs. Hier kun je met behulp van een AR programma van Smart Pixels in het echt je eigen ontwerp maken. De technologie maakt gebruik van het doe-het-zelf programma NIKEiD en projecteert een hologram op een fysieke schoen.

Nike is niet het enige merk waarbij je je eigen schoen kan customizen. Ook Adidas, Vans en Converse bieden de dienst aan. Zo zie je nooit meer iemand met precies dezelfde schoenen over straat lopen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.