Je kan nu ook met GIFs reageren op Facebook - Vance

Nu aan het lezen

Je kan nu ook met GIFs reageren op Facebook

Je kan nu ook met GIFs reageren op Facebook

Een dansende Helen Mirren, de bekende mic drop van Obama en vallende pinguïns. Hier op de redactie zijn we gek op GIFs. De afkorting staat voor Graphic Interchange Format en wordt gebruikt om korte animaties te maken. De zich eeuwig herhalende plaatjes bestaan vandaag 30 jaar en dat moet gevierd worden.

Facebook viert de verjaardag van GIF door een nieuwe functie toe te voegen aan de comment sectie. De knop laat je naar de plaatjes zoeken op diensten als Giphy en Tenor. Je kon de korte animaties sinds 2015 al versturen op Facebook Messenger maar nu kan het dus altijd, en overal. Het is de derde knop rechts in je comment venster en je kan ook meteen zien welke GIFs op dat moment trending zijn.

GIFs

De nieuwe functie is nog niet toegevoegd aan nieuwe posts voor op je tijdlijn. Maar dat zal niet te lang meer duren. Facebook zegt al jaren bezig te zijn met de functie, maar twijfelde over de visuele impact die het zou hebben op je newsfeed. Gelukkig is het bedrijf overstag en kan je nu altijd visueel je mening laten zien.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.