Oeps: Samsung telefoons sturen je foto's naar willekeurige contacten

Nu aan het lezen

Oeps: Samsung telefoons sturen je foto’s naar willekeurige contacten

Oeps: Samsung telefoons sturen je foto’s naar willekeurige contacten

Samsunggebruikers moeten opletten met de foto’s die zij in hun telefoon hebben staan. Er zit namelijk een bug in het systeem waardoor random foto’s naar mensen uit hun contactlijst worden gestuurd, zonder dat de gebruiker dit doorheeft. Samsung laat weten op de hoogte te zijn van dit probleem.

Het gebeurt niet op elk Samsung-apparaat, maar komt vooral voor bij de Galaxy S9 en S9+. De foto’s worden via de standaard berichten-app van Samsung verstuurd, zonder dat de gebruiker dit weet. Die ziet namelijk niet dat er überhaupt een foto verstuurd wordt, tenzij de ontvanger hem een berichtje stuurt.

Maatregelen nemen

Gelukkig is er wel een manier om dit te voorkomen. Je kunt via de instellingen de berichten-app geen toegang meer geven tot de fotobibliotheek. Op die manier heb je een tijdelijke oplossing voor het probleem.

Hoe het probleem is ontstaan? Volgens Reddit-gebruikers komt het door de nieuwe technologie die in verschillende Android telefoons wordt gebruikt. Hiermee kunnen Android-gebruikers onderling berichten naar elkaar sturen, zonder dat het hun sms-bundel aantast.

Slechte beveiliging

Uit een ander onderzoek blijkt dat smartphonegebruikers sowieso wel wat beter met hun telefoon om kunnen gaan. De helft van de smartphonebezitters beveiligd zijn telefoon namelijk niet. Ze hebben geen toegangscode op hun telefoon ingesteld, waardoor het voor dieven wel erg makkelijk wordt gemaakt. Zo kunnen zij namelijk gemakkelijk op jouw social media komen, of gebruik maken van apps als internetbankieren.

Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat slechts één op de negen Nederlanders hun foto’s en andere belangrijke gegevens heeft versleuteld. En slechts een kwart heeft functies tegen diefstallen ingeschakeld.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.