Offline zonder schuldgevoel dankzij de Social out-of-office - Vance

Nu aan het lezen

Offline zonder schuldgevoel dankzij de Social out-of-office

Offline zonder schuldgevoel dankzij de Social out-of-office

Even helemaal offline zijn, hoe ontspannen klinkt dat eigenlijk? Of ben je meer iemand die juist stress krijgt van het idee om juist even niet bereikbaar te kunnen zijn? De smartphones zitten aan onze handen vastgekleefd. Er is vrijwel geen moment meer in ons leven te vinden zonder Instagram, Facebook en WhatsApp.

Hoe kun je dan zonder schuldgevoel gewoon een dagje offline zijn en gewoon even niet reageren op alle binnenkomende berichtjes? Je kunt je voicemail inspreken met een berichtje dat je het weekend telefoonloos doorkomt bijvoorbeeld. Of een simpele out-of-office instellen op je mailbox.

Social OOO

Wetenschapper Margriet Sitskoorn vertelt aan Flow dat onze hersenen keihard moeten werken om al die nieuwe prikkels te kunnen handelen. Uit onderzoek blijkt dat de meesten dit wel weten, maar dit nog niet echt in praktijk kunnen brengen. Je wilt je vrienden tenslotte niet rot laten voelen door zo lang niet te reageren.

Goed nieuws, want Flow kwam met een geniaal idee om dit schuldgevoel achter je te kunnen laten door een simpele Social out-of-office in te stellen. Ofwel: de Social OOO. Ze ontwikkelden een aantal gifjes die gemakkelijk te vinden zijn onder flowsocialooo. De gifs zijn allemaal te vinden in Giphy en dus zijn ze ook gemakkelijk te gebruiken op Insta Stories, een Facebook update of in WhatsApp.

De gifjes ontwierp Flow in samenwerking met illustrator Penelope Dullaghan. Door deze gifs te gebruiken, weten je vrienden direct dat je even offline bent. Zo hoeven ze dus ook geen reactie te verwachten en kun jij zonder schuldgevoel genieten van dat heerlijke, vrije gevoel.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.