Deze 5-delige online serie over transgender sporters is het kijken waard

Nu aan het lezen

Deze indringende 5-delige serie over transgender sporters is het kijken waard

Deze indringende 5-delige serie over transgender sporters is het kijken waard

Olympic channel bestaat al één jaar, toch is het online videoplatform van het IOC relatief onbekend gebleven in Nederland. Eurosport meldt vanaf deze maand de programmering het hele jaar door uit te zenden.  Verwacht inspirerende verhalen over de ambities, opofferingen en de successen van Olympische sporters.

Leuk voor sportliefhebbers, maar ook voor kijkers geïnteresseerd in diversiteit in de sportwereld en ver daarbuiten. Een van de series die je alvast kunt bekijken is het maatschappelijke Identify, waarvan de eerste twee afleveringen online staan. Het is een 5-delige serie over transgender sporters en de weg naar hun ware identiteit.

Passie

De docu-serie volgt Chloe Anderson (volleybal), Schuyler Bailar (zwemmen), Harrison Browne (hockey), Pat Manuel (boxen) en Chris Mosier (triatlon/duatlon). Per aflevering maak je kennis met één van de topsporters en hun indringende verhaal.

De serie is gemaakt in samenwerking met Vice Media en laat de real-life ervaringen van de sporters zien. Het doel van de makers is dat mensen binnen de LHBTQ-gemeenschap een ‘authentiek leven leiden en hun passies nastreven’.

Discussie

De eerste afleveringen maken duidelijk dat de ware identiteit van de sporters centraal staat: als transgender, maar vooral als sporter. Hoe de (sport)wereld reageert op hun transit gaat niet altijd van een leien dakje, maar deze serie is alvast een heel mooi begin om daar verandering in te brengen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.