Olympische hockey-dames zetten rivaliteit aan de kant en trouwen met elkaar

Nu aan het lezen

Olympische hockey-dames zetten rivaliteit aan de kant en trouwen met elkaar

Olympische hockey-dames zetten rivaliteit aan de kant en trouwen met elkaar

Ware liefde kan alles overwinnen. Geloof je ons niet? Vraag het dan aan Meghan Duggan en Gillian Apps, die afgelopen zaterdag getrouwd zijn. Duggan is namelijk de kapitein van het Amerikaanse Olympische hockey-team, Apps speelt voor de Canadese rivalen. Dat meldt Buzzfeed.

In de wereld van Olympisch vrouwenhockey is er een grote rivaliteit tussen de Amerikaanse en Canadese teams. In 1998 werd vrouwenhockey namelijk toegevoegd aan de Spelen en sindsdien strijden de teams om het goud. Ze doen ook sinds 1990 jaarlijks mee aan de wereldkampioenschappen. Zie het dus een beetje als Nederland en Duitsland tijdens het WK Voetbal.

Huwelijk

Maar voor Duggan en Apps maakt dat blijkbaar allemaal niet uit, want zij zijn verliefd. Op elkaar. En om dat de bezegelen zijn ze dus getrouwd. De rivaliteit werd die dag door meer teamleden aan de kant gezet. Andere Olympische spelers, Kacey Bellamy, Brianna Decker en Erika Lawler, waren namelijk de bruidsmeisjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The most incredible day of my entire life ❤️ (📸: @elizabethladuca)

Een bericht gedeeld door Meghan Duggan (@mduggan10) op

Overigens zijn Duggan en Apps niet het eerste stel dat de rivaliteit aan de kant zet voor de liefde. Julie Chu, die vier keer een medaille won voor het Amerikaanse team, en Caroline Ouellette, die ook vier keer een medaille won, maar dan voor Canada, kondigden november vorig jaar de geboorte van hun eerste kind aan.

Liefde kan dus echt alles overwinnen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.