Olympische Spelen 2016: '28 medailles voor Nederland, 6 gouden'

Nu aan het lezen

Olympische Spelen 2016: ’28 medailles voor Nederland, waarvan 6 gouden’

Olympische Spelen 2016: ’28 medailles voor Nederland, waarvan 6 gouden’

Vrijdagavond, of beter gezegd zaterdag 6 augustus om 00:25 uur (Nederlandse tijd), worden de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro officieel geopend. Ruim twee weken lang kunnen we genieten van de beste sporters die de wereld, én ons land, kent. Voor grote evenementen als deze worden er altijd voorspellingen gedaan. En dit jaar blijken die voorspellingen buitengewoon goed voor Nederland.

Sportdatabureau Gracenote voorspelt wel geteld 28 medailles voor Nederland op de Spelen. Zes gouden, elf zilveren en elf bronzen. Als deze voorspelling uitkomt, is het een record voor het Nederlandse team, meldt de NOS.

De voorspelde gouden medailles:

  • Dafne Schippers – 200 m
  • Nick Kimman – bmx
  • Tom Dumoulin – wegtijdrit
  • Kim Polling – judo
  • Marit Bouwmeester – zeilen
  • Team Nederland – paardensport

Dertiende plaats

De voorspellingen zijn gebaseerd op de behaalde resultaten bij grote wedstrijden. De meest recente uitslagen tellen het zwaarst mee. Met zes gouden medailles zou het Nederlandse team op de dertiende plaats eindigen. Op de eerste plaats staan de Verenigde Staten, gevolgd door China en het Verenigd Koninkrijk.

De succesvolste Spelen voor Nederland waren tot nu toe in Sydney. Toen sleepten de sporters samen 25 medailles binnen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.