Zo ondersteun je (kleine) ondernemingen in deze crisis

Nu aan het lezen

Zo ondersteun je (kleine) ondernemingen in deze crisis

Zo ondersteun je (kleine) ondernemingen in deze crisis

Als je een eigen onderneming hebt, dan is de kans groot dat ook jij getroffen bent door de coronacrisis. Opdrachtgevers worden wellicht on hold gezet, tot we weer wat meer grip op de situatie hebben. Maar vooral de horeca is hard getroffen door deze crisis. Klanten die niet meer hun dagelijkse kopje koffie kunnen halen, of een heerlijke maaltijd in jouw zaak kunnen eten. En dat geeft een klap.

Want voor alle ondernemers blijven de vaste lasten gewoon verdergaan, met als grootste last de huur die gewoon betaald moet worden. Gelukkig kunnen een hoop ondernemers, waar mogelijk, hun creativiteit nog een beetje kwijt. En zo kunnen wij de ondernemers toch nog een beetje steunen. Want Support your locals is vooral in deze tijden belangrijk.

Ondernemingen krijgen gelukkig nog wat steun van de overheid, maar we kunnen zelf ook iets doen.

Support your locals

Een mooi initiatief dat is opgericht om de horeca te ondersteunen, in Support your Locals. Het begon met een actie in Amsterdam, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een actie om alle voedselproducten in Nederland een hart onder de riem te steken. Je kunt een box bestellen met eten dat normaalgesproken geleverd wordt aan de horeca, gewoon bij jou thuis. Met onder andere worsten van Brandt en Levie, brood van Mama Bakkerij en melk van Melkboer Moma.

Bestel

Veel restaurants blijven evengoed nog draaien: niet zodat we bij hen kunnen eten, maar zodat zij hun eten bij jou thuis kunnen bezorgen. Mis je het om bij je favoriete restaurant te kunnen eten? Laat het dan gewoon bij je thuis bezorgen!

Stel de reserveringen uit

Had je al een reservering in een restaurant staan, maar kan dit door deze crisis niet doorgaan? Annuleer de reservering niet, maar stel het juist uit. Zo weet de ondernemer in ieder geval dat er straks weer genoeg klanten komen zodra de coronacrisis tot een einde komt.

Ga naar de lokale winkels

De supermarkten blijven zeker draaien in deze tijden, mensen hebben tenslotte hun boodschappen nodig. Maar vergeet de bakker, slager en groenteboer van de hoek niet. Ook zij kunnen jouw hulp nu goed gebruiken. Probeer eens wat lokaler te winkelen.

Volg een online cursus

Als je maar weinig te doen hebt in deze tijd, dan is het natuurlijk fijn om je tijd wat beter te besteden dan door alleen maar films en series te kijken. Altijd al meer willen weten over ondernemen in het algemeen, SEO, designen of websites bouwen? Dan is dit het moment om een cursus van een ondernemer te volgen!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.