Onderzoek onder gamers wijst uit: vrouwen gamen vaker dan mannen

Nu aan het lezen

Onderzoek onder gamers wijst uit: vrouwen gamen vaker dan mannen

Onderzoek onder gamers wijst uit: vrouwen gamen vaker dan mannen

Hoewel je bij gamers misschien vooral aan mannen denkt, is dit beeld allang niet meer van deze tijd. Ook vrouwen houden van gamen, en doen dit zelfs vaker dan mannen. Uit een onderzoek van Paypal zijn aardig wat verschillen gevonden tussen de gamende man en vrouw.

Voor dit onderzoek ondervroeg Paypal aan 25.000 gamers in 25 landen, waaronder duizend gamers in Nederland. Dit onderzoek werd door hen gedaan omdat er tegenwoordig veel gebruik gemaakt wordt van Paypal voor de (in-app) betalingen. Vorig jaar ging werd er maar liefst 100 miljard euro aan games uitgegeven.

Verschillen

Dankzij dit onderzoek kwamen ze erachter dat 44 procent van de vrouwelijke gamers zegt elke dat te gamen, tegenover 40 procent bij de mannen. Maar hoewel vrouwen vaker gamen, doen de mannen dit langer: bijna 75 procent van de mannen speelt het spel minstens een uur. Bij de vrouwen doet ruim de helft dit.

Ook in de soorten games die gespeeld worden zit een aardig verschil wat betreft de sekse. Ruim de helft van de mannen geven aan van schietspellen te houden en actiespellen. Mannen spelen dit dan ook twee keer zo vaak als vrouwen. Zij spelen over het algemeen liever puzzel- en avontuurlijke games zoals Candy Crush en 2048.

Een ander grappig verschil is waarop mannen en vrouwen de games spelen. Zo doen vrouwen dit veel vaker op hun smartphone (24 procent), en doen mannen dit liever op een desktop (33 procent).

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.