Online cadeaus voor de feestdagen kopen? Wees op tijd - Vance

Nu aan het lezen

Online cadeaus voor de feestdagen kopen? Wees op tijd

Online cadeaus voor de feestdagen kopen? Wees op tijd

De pepernoten en al het snoepgoed liggen al geruime tijd in de supermarktschappen. Dat betekent dat Sinterklaas voor de deur staat! En wat bij dit feest centraal staat, zijn natuurlijk de cadeautjes die hierbij horen. Mocht jij iemand zijn die altijd last-minute online nog wat cadeautjes moet scoren, dan is dat niet heel handig. Webwinkels waarschuwen namelijk voor vertraging in de bezorging van pakketjes voor de feestdagen.

Er wordt verwacht dat webwinkels het dit jaar nog drukker hebben dan voorgaande jaren. Om teleurstellingen te voorkomen, roept de belangenvereniging Thuisbezorgd.org iedereen op om op tijd te beginnen met het scoren van de cadeaus voor de feestdagen.

‘Wees voorbereid, bestel op tijd’

De campagne heet ‘Wees voorbereid, bestel op tijd’ en richt zich op dit moment vooral op de drukte die rondom Sinterklaas zal ontstaan. Niet gek ook, want de feestdagen zijn de beste dagen voor (web)winkels. Rondom deze tijd van het jaar stijgt de verkoop met 28 procent.

Er wordt vooral een piek vlak voor Sinterklaas verwacht. Dat komt doordat dagen als Black Friday, op 29 november, en Cyber Monday, 2 december, vlak voor het feest begint. Het zijn dagen die zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten en deze zorgen voor extreem veel korting op bepaalde producten.

Door die gigantische drukte, is de kans dus vrij groot dat de pakketjes niet op tijd geleverd zullen worden. Houd daar dus rekening mee.

Extra mankracht

Om te voorkomen dat veel pakketten niet op de dag geleverd worden waarop ze beloofd worden, wordt er extra mankracht ingezet. Ook wordt er geadviseerd om de pakketten niet thuis te laten bezorgen, maar naar een afhaalpunt. Dat voorkomt extra tijd voor de bezorgers of dat zij voor een vaste deur komen te staan.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.