Op naar het strand: dit zijn de mooiste onontdekte parels in Nederland

Nu aan het lezen

Op naar het strand: dit zijn de mooiste onontdekte parels in Nederland

Op naar het strand: dit zijn de mooiste onontdekte parels in Nederland

Zodra de zon schijnt en de weersvoorspelling een beetje gunstig is, vertrekken we massaal naar het strand. Het resultaat is overvolle strandtenten, files en een boemeltreintje waar je in tijden van tropische hitte écht niet vrolijk wordt.

Hoe lekker is het dan om een back-up aan stranden te hebben. Een lijstje dat je uit je digitale broekzak kan halen met daarop wat fijne chillplekken om jezelf weer helemaal op te laden – of je energie kwijt te kunnen met je hond of surfplank.

1. Callantsoog

Foto: Lisa Praster

Dit dorp aan de Noordzee heeft ongeveer alles om er echt even ‘uit’ te zijn. Het heeft een paar behoorlijk leuke strandtenten waar je wat kunt eten en drinken. Wij tippen onder meer het hippe Woest met een hele fijne kaart en stijlvol interieur. Callantsoog heeft genoeg om je te vermaken maar het is rustig genoeg om een dagje echt tot rust te komen. De mooie duinen omranden het strand tot een idyllisch geheel. Het dorpje bij Callantsoog is typisch Hollands en gek genoeg daarom hét ingrediënt voor een vakantie-in-eigen-land-dag.

2. Petten

Foto: Lisa Praster

Nederland heeft een verborgen surfspot en het heet Petten. De reden: het waait er altijd. Het kustplaatsje tussen Alkmaar en Den Helder heeft een diep strand en bevat alles voor avontuurlijke mensen, waaronder een surfschool. De komende tijd verandert Petten behoorlijk dankzij de komst van nieuwe huisjes en andere ‘economische impulsen’. Op dit moment is het nog lekker rustig. Het parkeren is gratis, net als de zon op een goede zomerdag.

3. Wijk aan Zee

Foto: Lisa Praster

De foto zegt genoeg: in Wijk aan Zee word je vrolijk. De gekleurde strandhuisje die kunnen worden gehuurd, zorgen voor een tropisch geheel. Er zijn tal van eettentjes om de dag door te komen – inclusief kleine palmbomen voor de tropische sferen – waarbij ook bedjes gehuurd kunnen worden. Op het strand vind je spelende kinderen, wandelaars en fijne picknicktafels om je ijsje of patatje te eten. Wijk aan Zee is een schattig klein dorpje waarbij je je eerder aan de Franse riviera waant dan in Nederland. Misschien wel het allerfijnste: je wordt hier niet onder de voet gelopen door toeristen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.