Deze 5 smartphones hebben de beste accu

Nu aan het lezen

Ook altijd last van een lege smartphone? Deze 5 toestellen hebben de beste accu

Ook altijd last van een lege smartphone? Deze 5 toestellen hebben de beste accu

Zelf heb ik altijd een externe accu bij me als ik op pad ga, want het gebeurd me regelmatig dat tegen het einde van de dag mijn telefoon leeg is, terwijl ik nog niet thuis ben. En ik ben niet de enige, voor bijna iedereen is het een bekend probleem: de accu van je smartphone gaat niet zo lang mee als je hoopt.

Toch kan het per fabrikant en toestel verschillen hoe lang je met je telefoon kunt doen. Apple kiest bij de iPhone bijvoorbeeld liever voor een lichter en dunner toestel en heeft daarom een minder grote accu dan veel Android-toestellen. Samsung doet het bijvoorbeeld stukken beter dan veel andere merken, onderzocht Consumer Reports, de Amerikaanse Consumentenbond.

De organisatie heeft een top 5 gemaakt van de smartphones die het langste doen met hun accu:

  1. Motorola Droid Turbo (BN)
  2. Samsung Galaxy S6 Active
  3. Samsung Galaxy Note 4
  4. Motorola Droid Turbo 2
  5. Samsung Galaxy S5

Een kleine kanttekening: de Motorola-toestellen zijn in Nederland lastig te krijgen en de Samsung Galaxy Note 4 en S5 zijn beiden inmiddels verouderde modellen. De Galaxy S6 Active is dan weer een relatief groot en lomp toestellen. De conclusie is dus vooral dat je moet kiezen wat je het belangrijkste vindt: een compact en nieuw toestel of een oudere of lompere smartphone die wat langer met zijn accu doet. Ik houd het voorlopig bij die externe accu die in mijn tas zit.

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.