Ook je bewaarbakjes worden slim dankzij Ovie Smarterware

Nu aan het lezen

Ook je bewaarbakjes worden slim dankzij Ovie Smarterware

Ook je bewaarbakjes worden slim dankzij Ovie Smarterware

Je ontkomt er bijna niet meer aan: alles in je huis wordt slim gemaakt dankzij het zogenaamde Internet of Things en kunstmatige intelligentie. Dat geldt voor je lampen, je TV, je koelkast en nu ook voor je opbergbakjes. De bewaardoos Ovie Smarterware geeft namelijk zelf aan wanneer je eten over de datum gaat.

Je gooit waarschijnlijk wel eens wat in de vriezer of in de koelkast, om het later alsnog op te eten. Denk bijvoorbeeld aan restjes van je avondeten of dat stukje vlees dat je toch voor een andere dag bewaart. Maar het is behoorlijk vervelend als je vervolgens vergeet dat je het hebt en het eten vervolgens over de datum gaat.

Werking

De Ovie Smarterware moet daar dus een oplossing voor bieden. De set aan bewaarbakjes hebben SmartTags en die houden voor je bij wanneer je eten niet meer goed is. Bij ieder bakje geef je aan wat er precies in zit. Druk daarvoor even op de tag en vertel de spraakassistent Amazon Alexa om welk eten het gaat.

Daarna kun je op je smartphone zien wat er in je koelkast ligt. De kleur van de tag op het bakje verandert bovendien, waardoor je kunt zien of je eten zijn houdbaarheidsdatum nadert.

Daarnaast geeft het systeem suggesties over wat je vanavond moet gaan eten. Dit gebeurt echter pas als je alles in hebt gevoerd.

Kickstarter

De Ovie Smarterware staat nu op Kickstarter, waar 34.286 euro opgehaald moet worden. Op het moment van schrijven is het doel bijna bereikt: er is al 28.590 euro binnengehaald. Je kunt zelf een bakje aanschaffen voor 75 dollar. Maar helaas moeten wij nog even wachten: de bakjes worden nog niet naar Nederland geleverd.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.