Op deze manier bepaal je welke series je gaat bingen en welke niet - Vance

Nu aan het lezen

Op deze manier bepaal je welke series je gaat bingen en welke niet

Op deze manier bepaal je welke series je gaat bingen en welke niet

Tegenwoordig is bingen de normaalste zaak van de wereld. Een dagje gewerkt, thuis eten en in de avond de voetjes omhoog op de bank. Je pakt Netflix, of een andere streamingsdienst, erbij en je kunt lekker gaan bingen. Het is geen geheim dat deze steamingsdiensten als Netflix flink hun best doen om jou zo lang mogelijk vast te houden, met allerlei marketingtrucs. Uit een onderzoek van survey bedrijf Nielsen blijkt dat we helemaal niet zo makkelijk in al deze trucs trappen.

Friends

In de enquête werd gevraagd welke factoren belangrijk zijn bij hun volgende ‘binge’. Grappig om te zien dat maar liefst 67 procent kiest voor een programma dat ze vroeger op tv keken. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de respondenten niet in gaan op alle nieuwe programma’s, maar juist voor iets kiezen wat ze al kennen.

Het is dus maar goed dat Netflix zoveel miljoenen heeft geïnvesteerd om Friends te kunnen blijven streamen.

Aanbevelingen

Een tweede belangrijke reden om een serie te gaan bingen of niet, zijn de aanbevelingen van vrienden of familieleden. Dat gaf maar liefst 66 procent van de respondenten aan. Logische ook, want wie vertrouw je meer dan de mensen om je heen met dezelfde interesses?

Je zou denken dat social media ook een flinke speler is om ons te beïnvloeden met de nieuwe shows die te zien zijn, maar dat blijkt toch niet helemaal het geval. Slechts 42 procent gaf aan beïnvloed te worden door shows die ze op social media zien. En 48 procent kiest voor de aanbevelingen van de streamingsdiensten zelf. Dan doen ze toch wel iets goeds met deze aanbevelingen, als je het mij vraagt.

Uit dit onderzoek kunnen we ook stellen dat een hoop mensen toch nog altijd kiezen voor de nostalgische programma’s. Niet gek ook dat de oudere films nog steeds worden toegevoegd op de streamingsdiensten.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.