Deze 12 Disney live-action remakes komen eraan en maken je nu al blij

Nu aan het lezen

Deze 12 Disney live-action remakes komen eraan en maken je nu al blij

Deze 12 Disney live-action remakes komen eraan en maken je nu al blij

Er gaat niets boven een Disney klassieker maar voor een goede live-action remake kan je mij ’s nachts wakker maken. De combinatie van animatie met steracteurs die mijn lievelingssprookjes tot leven brengen, is ultiem.

Makers spelen steeds vaker in op de behoefte aan nostalgische verhaallijnen met een modern tintje. Een paar van de aankondigingen die we al deden over klassiekers in een reboot jasje: The Jungle Book,  Beauty And The Beast, The Lion King en Aladdin.

Een wekelijkse update is van toepassing op de remakerage die heerst in Disney-land. Daarom: een fijn overzicht van de live-action aankondigingen waar we ons nu al op kunnen verheugen.

1. Beauty And The Beast

emma

We hebben er al veel over geschreven: Beauty And The Beast en de fantastische cast waarbij we met name uitkijken naar Emma Watson als Belle. Het is ook het meest sprookjesachtige verhaal dat Disney ooit maakte. Je kunt je nu al vermaken met de razendpopulaire trailer en teaser-mechandise. In het voorjaar van 2017 komt de volledige film in de bioscoop.

2. The Lion King

The Lion King

Na drie tekenfilms en een musical komt er nu nóg een film waarin Hakuna Matata hopelijk veelvuldig wordt gebruikt. Deze live-action remake is in handen van regisseur Jon Favreau, ook verantwoordelijk voor The Jungle Book. De releasedatum ligt ‘ergens’ in 2018. Haast is ook niet geboden, want de techniek die Favreau gebruikt (GGI) is zeer tijdrovend.

3. Cruella

101-dalmatians-disneyscreencaps.com-1291

Een dalmatiër was nooit meer hetzelfde nadat de fantastische en angstaanjagende Cruella De Vil ermee aan de haal ging. Voor het eerste maakten we kennis met 101 Dalmatians in 1961. Steractrice Glenn Close speelde in 1996 de bontliefhebbende schurk in de live-action remake. Het oorspronkelijke verhaal wordt vernieuwd met naar verluid actrice Emma Stone, dit zijn echter wel nog geruchten. In de loop van 2017 kunnen we meer informatie verwachten over Cruella. Opvallend: Disney focuste zich eerder met Maleficent (Doornroosje) op een live-action remake waarin een bad woman centraal staat.

4. Mulan

maxresdefault-2

Hoewel fans een tocht zijn begonnen naar een geschikte hoofdrolspeler uit angst dat de Chinese Mulan wordt ‘gewhitewasht’, is er genoeg om naar uit te kijken. Deze live-action remake van de familiefilm uit 1998, vertelt het verhaal van een jonge Chinese vrouw die zichzelf vermomt als mannelijke strijder om haar vader te redden. 2 november 2018 is de vastgestelde releasedatum in de Verenigde staten.

5.Winnie de Poeh

animaatjes-winnie-de-poeh-45922

De film zal zich focussen op Christopher Robin, het jongetje dat bevriend raakt met ‘Poeh-beer’. De regisseur van de film wordt Marc Forster. De Zwitser geniet vooral bekendheid door het regisseren van de James Bond-film ‘Quantum of Solace’.

6. Aladdin

150716-aladdin-news

Guy Ritchie, de regisseur achter de Sherlock Holmes films, is naar verluid in gesprek om een live-action vervolg te maken van de Disney animatieklassieker uit 1992. Het zou veel muzikale elementen uit het origineel bevatten met het vliegend tapijt. Fijn nieuws, want ‘A Whole New World‘ is een Oscarwinnend lied en een fantastisch filmfragment.

7. Sneeuwwitje

Snow White and the Seven Dwarfs (1937) Directed by David Hand Shown from left: Snow White (voice: Adriana Caselotti), the Queen/Witch (voice: Lucille La Verne)

Verwacht geen traditionele Sneeuwwitje voorzien van een levensechte actrice. Deze remake vertelt het verhaal van het zusje van: Rozerood. Dit personage verscheen al in het oorspronkelijke sprookje van de gebroeders Grimm. In de hervertelling met de zeven dwergen kwam zij niet terug. Naar verluid zou Rozerood samenwerken met de kleine mannen om Sneeuwwitje tot leven te wekken na het eten van de giftige appel…

8. Peter Pan

walt-disney-screencaps-jane-darling-peter-pan-walt-disney-characters-32786470-5000-2951-1

Peter Pan heeft al verschillende live-action remakes zoals Finding Neverland uit 2004. David Lowery regisseerde de remake Pete’s Dragon nog in 2016. Hij zal zich inzetten voor de live-action remake van Peter Pan.

9. Tinker Bell

maxresdefault-4

Heel fijn: Reese Witherspoon zal Tink spelen, het beste vriendinnetje van Peter Pan, in dit feeërieke sprookje. Het wordt nog beter: Victoria Strouse, co-auteur van het script voor Finding Dory, schrijft het verhaal. Yay!

10. Pinocchio

Walt-Disney-Screencaps-Pinocchio-walt-disney-characters-32867945-4362-3240

Het is nog wat vroeg, maar de geluiden dat Pinokkio eraan komt als real-life remake worden steeds luider. De remake is wel ‘losjes’ gebaseerd op het oorspronkelijke moraliteitsverhaal over de pop die tot leven wordt gewekt. Schrijver Peter Hedges neemt het script tot zich. Spannend!

12. Dombo

dumbo

Een allerschattigste olifant die ook nog eens kan vliegen. What’s not to love? De animatiefilm stamt al uit 1941 en binnenkort kunnen we opnieuw kennismaken met het circusdier dat wordt gepest om zijn flaporen. Volgens Disney is het script verdergegaan dan het olifantje met de introductie van een menselijke familie.

12. Assepoester (Prince Charming)

cinderellamovies2

Het is nog onduidelijk of deze film zal focussen op de scherpe kaaklijn van Prince Charming of Cinderella herself. Genoeg moois om uit te kiezen, zouden we zeggen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.