Op dit tijdstip zijn werknemers het meest creatief - Vance

Nu aan het lezen

Op dit tijdstip zijn werknemers het meest creatief

Op dit tijdstip zijn werknemers het meest creatief

Als je in een creatieve sector werkt, vraag je je vast wel eens af wat dan het beste moment is om te beginnen. Ben je het meest creatief in de ochtend, middag of toch juist in de avond? Een nieuw onderzoek van MPA Group ging op onderzoek uit en onderzocht 1000 werknemers uit het Verenidg Koninkrijk. Zo kwamen zij erachter op welk tijdstip we het meest creatief zijn.

Creatief tijdstip

Het blijkt dat de werknemers het meest creatief zijn rond 11.05 uur. Het gaat hierbij wel om een gemiddeld tijdstip dat met een paar minuten kan verschillen. Grotendeels zijn de werknemers het meest creatief tussen 10 en 11.30 uur.

Ook interessant is dat de designers een piek hebben om 10.16 uur en de architecten net nog iets eerder, namelijk om 10.06 uur. Bij kunstenaars duurt het net nog iets langer voordat zij helemaal warm zijn gedraaid, hun meest creatieve moment vindt plaats rond 11.46 uur.

Bij journalisten begint het juist eerder. Waarschijnlijk omdat zij gemiddeld eerder beginnen aan hun werk. Hun piek zit op 9.48 uur. De creativiteitspiek is het laatst bij artsen, dat is bij hen namelijk pas om 12 uur ’s middags.

Werkomgeving

Er werd ook onderzocht wat de werkomgeving precies deed voor de creativiteit van de werknemers. Hieruit blijkt dat 43 procent een rustige werkomgeving nodig heeft om goed te kunnen presteren. Het blijkt dat vooral ontwerpers het liefst in alle rust hun werk doen.

Slechts acht procent zegt juist creatiever te zijn wanneer zij in een omgeving werken met geluiden om zich heen en de muziek aan. Tot slot gaf 31 procent van de ontwerpers aan dat zij zich vooral geïnspireerd voelen wanneer ze werken met creatieve mensen om zich heen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.