Oprichters van Instagram nemen ontslag bij Facebook - Vance

Nu aan het lezen

Oprichters van Instagram nemen ontslag bij Facebook

Topman Mike Krieger - Afbeelding via Shutterstock.com

Oprichters van Instagram nemen ontslag bij Facebook

De oprichters van Instagram, Kevin Systrom en Mike Krieger, zullen moederbedrijf Facebook verlaten. Wat de reden van dit vertrek precies is, blijft onbekend. Maar Amerikaanse media laten weten dat ze de afgelopen tijd intern botsten over de koers van de app.

Ook wordt er gespeculeerd dat de twee het niet eens zouden zijn met Facebook-topman Mark Zuckerberg. Dit zou vooral gaan over zijn strategieën om te blijven groeien.

Verklaring

De twee brachten het nieuws naar buiten in een gezamenlijke verklaring op het platform en in een blogpost. Hier laten ze weten dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren als losstaand bedrijf, en onder de vleugels van moederbedrijf Facebook.

Zuckerberg laat weten dat Kevin en Mike buitengewone productleiders zijn en dat Instagram hun creatieve talenten symboliseert. Daarnaast laat hij weten de afgelopen jaren veel van te geleerd te hebben en wenst hij hen succes.

Instagrams populariteit

De reden dat Zuckerberg zich steeds meer ging bemoeien met de richting van Instagram, zou onder andere te maken hebben met de populariteit van de dienst. Facebook kocht Instagram in 2012 voor 1 miljard dollar. Dit wordt door velen ook wel de beste keus van Zuckerberg genoemd.

Dat komt vooral omdat Facebook steeds minder populair wordt onder jongeren, terwijl Instagram nog steeds hard groeit wat de populariteit betreft. Facebook zal hierdoor steeds meer afhankelijk worden van de app.

Kevin en Mike laten weten op dit moment tijd voor zichzelf te nemen. Ze willen hun creativiteit en nieuwsgierigheid weer aan wakkeren en aan nieuwe dingen gaan werken.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.