Opvallend veel Netflix bij nominaties Golden Globes 2020 - Vance

Nu aan het lezen

Opvallend veel Netflix bij nominaties Golden Globes 2020

Opvallend veel Netflix bij nominaties Golden Globes 2020

Het is weer zo ver: de nominaties voor de Golden Globes 2020 zijn bekend. De uitreiking is pas op zondag 5 januari 2020 in Amerika, maar juist daardoor kan de voorpret nu al beginnen. Acteur en comedian Ricky Gervais zal de avond voor de vijfde keer presenteren. In een verklaring laat hij weten dat het tevens de laatste keer is dat hij de Golden Globes zal presenteren.

Golden Globes 2020

Door naar het belangrijke gedeelte van de Golden Globes: de genomineerden. Het is opvallend hoevaak Netflix in het rijtje te zien is. Eén van de verrassingen is de Netflix-film Marriage Story met Adam Driver en Scarlet Johansson. Deze film is voor maar liefst zes awards genomineerd.

Ook The Irishman van Martin Scorese met Robert DeNiro, Al Pacino en Joe Pesci heeft een aantal nominaties te pakken. Dit komt misschien niet geheel als een verrassing, het is namelijk de duurste Netflix productie tot nu toe. Verder is ook Once Upon A Time In Hollywood van Quentin Tarantino genomineerd voor vijf Golden Globes.

Netflix

Netflix heeft maar liefst 17 nominaties in de wacht gesleept. Niet alleen voor de eerdergenoemde films, ook voor het derde seizoen van The Crown. Olivia Colman, Helena Bonham Carter en Tobias Menzies maken allemaal kans op een award.

Verder heeft niet alleen Netflix het goed gedaan. Ook de streamingdienst van Apple, Apple TV, heeft zijn eerste nominatie te pakken voor The Morning Show met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon.

Benieuwd geworden wie er nog meer genomineerd zijn? De volledige lijst vind je hier.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.