'The Shape of Water' koploper van Oscars met 13 nominaties - Vance

Nu aan het lezen

‘The Shape of Water’ koploper van Oscars met 13 nominaties

‘The Shape of Water’ koploper van Oscars met 13 nominaties

Ieder jaar is januari een belangrijk moment voor Hollywood. In deze maand worden namelijk altijd de nominaties van de Oscars, oftewel de Academy Awards, bekend gemaakt. Vandaag maakten Tiffany Haddish en Andy Serkis (Gollum! Snoke!) de genomineerden van 2017 bekend in een livestream.

The Shape of Water en Dunkirk

Opvallend dit jaar is het grote aantal nominaties voor een aantal films, waaronder The Shape of Water, horror-film Get Out, Mudbound en Dunkirk. Ook Star Wars: The Last Jedi werd binnen vier categorieën genomineerd. Leuk om op te merken is dat Serkis in twee films speelde die werden genomineerd binnen de categorie visuele effecten, waaronder Star Wars en War for the Planet of the Apes. Serkis heeft zo te zien een goede smaak als het om films gaat.

Verder vallen vooral twee filmtitels op in de lijst met nominaties: Dunkirk en de nieuwe The Shape of Water. De film over de Slag om Duinkerke ontving maar liefst acht nominaties, waaronder binnen de felbegeerde categorie Beste Film en Beste Regisseur met Christopher Nolan. Maar het is vooral The Shape of Water die veel indruk weet te maken met een forse 13 (!) nominaties van de 24 categorieën. Je kan in dit geval beter vragen welke categorie de film niet wist binnen te slepen.

Nominaties

Alle genomineerde films kwamen afgelopen jaar uit in de Verenigde Staten, maar veel films moeten zelfs nog op het witte doek in Nederland verschijnen. Goed nieuws voor de mensen die niet graag teleurgesteld de bioscoopzaal uit lopen: met een Oscar nominatie kan je er zo goed als zeker van zijn dat de film goed is.

En wat de grootste kansmaker The Shape of Water betreft? Die kan je gelukkig al snel met eigen ogen aanschouwen: de film komt op 15 februari uit in Nederland. Is een Oscar nominatie nog niet genoeg reden is om naar de genomineerde films te gaan? Lees hier waarom je ze echt niet mag missen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.