Deze 12 Oscarnominaties zijn nu al te zien op Netflix

Nu aan het lezen

Deze 12 films zijn dit jaar genomineerd voor een Oscar maar kijk je nu al via Netflix

Deze 12 films zijn dit jaar genomineerd voor een Oscar maar kijk je nu al via Netflix

Het aftellen is begonnen: nog 19 dagen tot de uitreiking van de legendarische filmprijzen en we weten welke films een Oscar krijgen.

De nominaties zijn al even bekend, maar wist je dat twaalf van deze nominaties gewoon al te bekijken zijn via Netflix? Nou, ik nog niet! Hierbij alle twaalf Oscarnominaties op een rijtje (ik begin alvast met bingewatchen).

13th

In de diepzinnige documentaire ’13th’ analyseren wetenschappers, activisten en politici de criminalisering van Afro-Amerikanen en de overvolle Amerikaanse gevangenissen. De film is genoemd naar het dertiende amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin slavernij wordt verboden. Enkel criminaliteit is een uitzondering.

Een heftige maar eyeopening documentaire. De film is genomineerd voor de Oscar Best Documentary Feature.

Captain Fantastic

Viggo Mortensen speelt Ben in de film ‘Captain Fantastic’. Samen met zijn vrouw voeden zij hun zes kinderen op, volledig geïsoleerd van de samenleving, in de bossen van het Pacific Northwest. Nadat zijn vrouw Leslie wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, geeft Ben zijn kinderen thuisonderwijs, zowel academisch als fysiek.

Het thuisonderwijs van Ben brengt ook nadelen met zich mee als hij ontdekt dat zijn dochter van een dak valt waar hij haar op liet klimmen en een van zijn zoons hem verwijt dat hij sociaal onhandig is en wordt uitgelachen. Viggo Mortensen is genomineerd voor de prijs Beste Acteur.

Hell or High Water

De broers Tanner en Toby, gespeeld door Ben Foster en Chris Pine, zijn na dertien jaar weer herenigd nadat Tanner zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. Wegens financiële problemen dreigen de broers hun ouderlijk huis te verliezen en daarom besluiten zij banken te gaan overvallen. Door enkel kleine lokale banken te beroven, hopen ze zo onder de radar van de politie te blijven.

‘Hell or High Water’ is genomineerd voor Best Picture, Best Supporting Actor, Best Original Screenplay en Best Editing.

Florence Foster Jenkins

De biografische film over de rijke Florence Foster Jenkins, gespeeld door Meryl Streep, speelt zich af in de jaren ’30 in New York. Florence heeft een grote passie voor muziek en haar ambitie is om operazangeres te worden ondanks haar gebrek aan talent.

Critici noemen haar de ‘slechtst zingende operazangeres ooit’, maar haar man en manager St. Clair Bayfield (Hugh Grant) probeert zijn geliefde te beschermen voor de waarheid. Wanneer Florence besluit om een groot optreden te geven, komt hij voor een grote uitdaging te staan.

Hoofdrolspeelster Meryl Streep is genomineerd voor de award Beste Actrice voor haar rol in ‘Florence Foster Jenkins’.

The Jungle Book

Afgelopen jaar is een van de bekendste – en één van mijn favoriete – Disney tekenfilms The Jungle Book verfilmd naar een live-action-movie. Het verhaal gaat over de jongen Mowgli die in de jungle wordt geboren en opgevoed door een roedel wolven. Samen met zijn vrienden Bagheera de panter en Baloo de beer strijden zij tegen de gemene tijger Shere Khan die de macht over de jungle wil krijgen.

Ondanks dat de live-action-movie maar één nummer van de originele film laat terugkomen, is naar mijn mening ‘The Jungle Book’ zeker een Oscar waard. De film is bovendien genomineerd voor Best Visual Effects.

Kubo and the Two Strings

De animatiefilm ‘Kubo an the Two Strings’ gaat over een jongen genaamd Kubo die een rustig leven leidt in een dorpje in het oude Japan. Wanneer een geest uit het verleden verschijnt, verandert zijn rustige leventje en moet Kubo op de vlucht voor goden en monsters. Om te kunnen overleven moet hij op zoek naar een magisch harnas dat ooit aan zijn vader toebehoorde.

Tijdens deze zoektocht krijgt hij hulp van Monkey, ingesproken door Charlize Theron en Beetle met de stem van Matthew McConaughey. De 3D-stop-motion-animatiefilm is genomineerd voor Best Animated Feature.

Life, Animated

Deze documentaire gaat over de autistische Owen Suskind. De ouders van de vrolijke kleuter staan in de jaren 90 voor een raadsel wanneer hun driejarige zoon in een keer zijn spraakvermogen en motoriek verliest. Het duidt op autisme en doctoren voorspellen dat hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen praten.

Totdat Owen uit zijn schulp kruipt na het zien van zijn geliefde Disneyfilms als Aladdin en Bambi. Via de animaties van Disney blijkt hij de wereld voor zichzelf begrijpelijk te hebben gemaakt.

Regisseur Roger Ross Williams vertelt het inspirerende levensverhaal van Owen – inmiddels begin twintig en van plan om binnen korte tijd grotendeels zelfstandig te gaan wonen – met behulp van indrukwekkende beelden uit het familiearchief. ‘Life, Animated’ is genomineerd voor de Oscar Best Documentary Feature.

The Lobster

Deze nogal aparte, maar humoristische film speelt zich af in de dystopische nabije toekomst. In ‘The Lobster’ worden vrijgezellen gearresteerd en overgebracht naar een hotel waar ze verplicht binnen 45 dagen een partner moeten vinden. Wanneer zij binnen deze tijd niet slagen om een partner te vinden, worden ze veranderd in een zelfgekozen dier en losgelaten in het bos.

Met Colin Farrell in de hoofdrol en zijn droge humor, is het een must see. ‘The Lobster’ is genomineerd voor de prijs Best Original Screenplay.

Loving

‘Loving’ vertelt het waargebeurde verhaal van een koppel die in de problemen komt nadat ze trouwen. Richard en Mildred Loving worden zelfs gearresteerd en veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf voor hun interraciale huwelijk. Richard is namelijk blank en Mildred is een donkere vrouw. Het stel vocht in 1967 het verbod op interraciale relaties aan in de deelstaten van de VS met als gevolg dat dit verbod werd opgeheven.

De hoofdrolspeelster Ruth Negga is een van de twee ‘gekleurde’ acteurs die is genomineerd voor een Oscar. In haar geval voor Beste Actrice.

A Man Called Ove

De film ‘A Man Called Ove’, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman, vertelt het verhaal van de 59-jarige mopperkont Ove. Hij blijft, ondanks zijn afzetting als voorzitter, zich bemoeien met zaken in de wijk en heeft constant ruzie met zijn buren. Na de dood van zijn geliefde vrouw Sonja, probeert hij meerdere malen ook zichzelf van het leven te beroven.

Maar wanneer hij nieuwe overburen krijgt, die direct zijn brievenbus omver rijden, volgt vreemd genoeg geen slaande ruzie maar een onverwachte vriendschap. De Zweedse dramafilm is genomineerd voor Best Foreign-Language Film.

O.J. Made in America

De zeven uur durende documentaire ‘O.J. Made in America’ gaat over de opkomst en ondergang van de van dubbele moord beschuldigde American footballspeler O.J. Simpson. De misdaad van de eeuw begint wanneer Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman worden vermoord. Maar om te begrijpen wat er die nacht is gebeurd, moet men verder terug in de tijd.

De documentaire zoomt in op het begin van de carrière van Simpson en zijn sterrenstatus in de National Football League. Daarnaast komt ook de rassenongelijkheid in de jaren 60 en 70 aan de orde. De nu al zeer populaire docu is genomineerd voor de oscar Best Documentary Feature.

Zootopia

De animatiefilm gaat over de dierenstad Zootopia waar onder andere de vos Nick Wilde woont. Wanneer Nick op de vlucht slaat na een onterechte beschuldiging van een misdaad, gaat de beste agent van Zootopia, konijn Judy Hops, achter hem aan.

De twee moeten echter een team vormen wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering. ‘Zootopia’ is genomineerd voor Best Animated Feature.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.