'Oscars-uitreiking krijgt voor het eerst in 30 jaar geen presentator'

Nu aan het lezen

‘Oscars-uitreiking krijgt voor het eerst in 30 jaar geen presentator’

‘Oscars-uitreiking krijgt voor het eerst in 30 jaar geen presentator’

Ieder jaar kijken veel mensen weer uit naar de uitreiking van de Oscars. Niet alleen omdat ze willen zien wie de grootste prijs uit de filmindustrie krijgt, maar ook omdat de presentatie vaak geweldig is. Dit jaar is er mogelijk echter een grote verandering aan de uitreiking. Voor het eerst in 30 jaar zou er namelijk geen presentator zijn, meldt Variety op basis van ingewijden.

In plaats van een enkele presentator zouden we dit jaar een aantal grote beroemdheden krijgen die diverse segmenten introduceren. Op dit moment zou het talent aangetrokken worden. Daarbij moet wel haast gemaakt worden, want over zes weken – op 24 februari – vindt de uitreiking plaats.

Overigens zou er in eerste instantie wel gewoon één presentator zijn: Kevin Hart. Hij werd gekozen, maar gaf de baan binnen een paar uur alweer op. Reden was dat hij geen excuses aan wilde bieden voor homofobische opmerkingen die hij in het verleden had gemaakt, en nu weer naar boven kwamen op Twitter.

Volgens de ingewijden van Variety is er letterlijk geen enkele kans meer dat Hart nog terugkomt. En Hart zelf leek dat gisteren ook te zeggen tijdens Good Morning America, waarbij hij zei dat hij geen presentator zou zijn bij de uitreiking.

30 jaar

Het is nog maar één keer voorgekomen dat de Oscars geen enkele presentator had, en dat was precies 30 jaar geleden. Bij die uitzending zagen we hoe producer Allan Carr en regisseur Jeff Margolis een musical-nummer van 11 minuten opzette voor de opening. Het ging om Rob Lowe’s versie van Proud Mary, een duet met Sneeuwwitje. En dat was nu niet echt positief te noemen.

Het goede nieuw voor dit jaar is echter dat er belangrijke wijzigingen aan de ceremonie zijn gemaakt, waardoor de rol van de presentator erg klein is geworden, aldus de ingewijden. Daardoor zouden we een presentator dus niet heel erg missen.

De Academy Awards zelf wil trouwens niet reageren over de status van de presentator of het format van de uitreiking.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.