In een paar stappen een zomers interieur in je huis - Vance

Nu aan het lezen

In een paar stappen een zomers interieur in je huis

In een paar stappen een zomers interieur in je huis

Een paar jaar geleden reisde ik af naar een klein stadje in Zweden en Kopenhagen. Toen ik daar met de lentezon (het was april) op mijn bol rond liep verbaasde ik mij over de sereniteit. Het lijkt alsof alles in Scandinavië simpliciteit, zachte kleuren en stijl uitstraalt.

Om die rust en strakke stijl door te vertalen naar je huis, hier een paar tips voor een zomers interieur.

Sla die gordijnen open, laat het licht binnen

Winters in landen als Denemarken zijn niet alleen koud, ze zijn ook donker. Hetzelfde merken wij hier in Nederland. Als het eenmaal licht is, is het zaak om daar zoveel mogelijk gebruik van te maken. Breng het licht in je kamer door met witte of lichtgekleurde meubels te werken. Ook spiegels en lampen aan de muur zorgen voor een ruimer gevoel.

plant

Wees één met de natuur

Je kan tegenwoordig heel veel leuke dingen doen met dat wat moeder natuur ons geeft: planten. Zo kan je zelf een hele leuke plantenhanger in elkaar flansen met touw – of kopen als je niet zo DIY bent. Ook gatenplanten zijn heel leuk om over je vensterbank te laten hangen, of over je boekenplank.

Naast het feit dat planten de natuur in je woonkamer brengen, kan je ook heel leuk met kleuren spelen. Pioenrozen hebben een hele mooie lichtroze kleur en ruiken ook lekker. Daarnaast lenen rozen en orchideeën zich heel goed voor het verspreiden van kleur in je huishouden.

Verander je interieur met het seizoen

In Scandinavië passen de mensen zich aan aan het seizoen. Elk seizoen brengt verschillende tinten met zich mee. In de winter is donker heel fijn, maar in de warme zomermaanden wil je alles zo licht en luchtig mogelijk. Pasteltinten zorgen voor een verademende, zomerse look.

Klein maar fijn

Wat voor het serene gevoel zorgt in Scandinavië is zeer waarschijnlijk hun passie voor minimalisme. Dit kan je terug laten komen in kunst en servies. Ook kan een opgeruimd huis met zo min mogelijk prulletjes zorgen voor een minimalistische indruk. Alles moet mooi, strak en design zijn.

In het prachtige Denemarken laat speakermerk Libratone zich ook inspireren door minimalisme en kleuren als Pastelblauw en Nude. Zo breng je niet alleen mooi geluid in je huis, maar ook design in een rustige tint. Geen lelijke speaker voor in de hoek van de kamer dus, deze mag bewonderd worden.

 

libratone nude   libratone blue

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.