Per dag scrollen we ruim 160 meter op onze smartphone - Vance

Nu aan het lezen

Per dag scrollen we ruim 160 meter op onze smartphone

Per dag scrollen we ruim 160 meter op onze smartphone

Zonder onze smartphone kunnen we nauwelijks nog echt goed functioneren. We kunnen de weg niet meer vinden, vervelen ons stierlijk zodra we ook maar een paar minuten moeten wachten en kunnen niets meer even snel opzoeken. Muziek of een podcast luisteren, een video kijken onderweg. Er is tenslotte genoeg te doen met je telefoon. Dat zorgt er dan ook voor dat we maar liefst 160 meter (!) per dag aan het scrollen zijn op dat ding, dit staat gelijk aan 1,5 voetbalveld.

160 meter scrollen

Vaak nog voordat we opstaan uit bed, heeft onze duim al een flinke training achter de rug. Even je favoriete social media-kanalen checken, wat appjes beantwoorden, teruglezen wat je allemaal gemist hebt en natuurlijk het weer checken.

Smartphonefabrikant OnePlus zocht uit hoeveel meters we nu eigenlijk scrollen op onze telefoons en kwam erachter dat dit behoorlijk wat is. Gemiddeld wordt er per dag 160 meter gescrold, met een aantal uitschieters tot wel 700 meter. Ga maar even na: dit is ruim twee keer de Eiffeltoren.

Gemiddeld zijn we zo’n 55 minuten per dag aan het scrollen. Iets meer dan de helft van de respondenten (52 procent) geeft toe dat ze dit vaak doelloos doen.

Duim en wijsvinger

Hoewel je zou denken dat de meeste mensen met hun duim scrollen, blijkt dit niet het geval. Slechts 28 procent geeft aan met hun duim te scrollen. 56 procent doet dit met hun wijsvinger. Maar goed ook, want teveel scrollen met je duim kan voor serieuze blessures zorgen. Dit geldt overigens met alle handelingen die je te vaak uitvoert.

Toch lijkt het in Nederland nog mee te vallen met ons scrol-gedrag. De Italianen zijn nog veel erger, zij scrollen gemiddeld 263 meters per dag.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.