Pitch je startup bij TheNextWomen en win 20.000 euro - Vance

Nu aan het lezen

Pitch je startup bij TheNextWomen en win 20.000 euro

Pitch je startup bij TheNextWomen en win 20.000 euro

Een start-up beginnen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Zo’n beetje iedereen met een goed idee kan deze dagen een bedrijfje beginnen met hulp van wat technische kennis en creativiteit. Maar omdat er nog steeds maar zeer weinig vrouwelijke startup-founders zijn, wil TheNextWoman vrouwelijke startup-founders de komende tijd een extra duwtje in de rug geven. Dit doen ze door pitchdagen te organiseren, waarbij het beste startup idee een investeringslening van 20.000 euro kan winnen.

Op 18 maart 2016 zullen uit alle aanmeldingen 50 vrouwen geselecteerd worden. Zij gaan door naar de tweede ronde waar ze workshops krijgen en gecoacht worden door mensen uit het TheNextWomen-netwerk. Op 23 mei 2016 is de finale. Er zijn dan nog negen halve finalisten over, waaruit drie finalisten worden gekozen. Deze drie finalisten mogen hun start-up pitchen voor een zaal vol succesvolle, vrouwelijke ondernemers en de investeerdersjury.

Er worden uiteindelijk twee winnaars gekozen, de jurywinnaar en de publiekswinnaar, die beiden een lening van 20.000 euro ontvangen voor hun start-up. De andere finalisten ontvangen ook allebei een bedrag van 10.000 euro in de vorm van een lening.

Aanmelden doe je voor 4 maart 2016 via TheNextWomen Pitch Competition.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.