Naar deze muziek luistert president Obama deze zomer

Nu aan het lezen

Naar deze muziek luistert president Obama deze zomer

Naar deze muziek luistert president Obama deze zomer

De tweede periode van president Obama zit er alweer bijna op. Zijn acht jaar in het Witte Huis kenmerkte zich onder meer met de manier waarop hij probeerde aansluiting te vinden bij een jong publiek. Hij gaf bijvoorbeeld exclusieve interviews aan grote sites als Buzzfeed, in plaats van aan CNN of NBC. En hij stuurde regelmatig leuke dingen de wereld in via social media. Nu ook weer: hij heeft twee playlists gemaakt met zomerse muziek.

Er is versie voor overdag, met daarop muziek van bijvoorbeeld Jay Z & Pharell en de Beach Boys. Daarnaast heeft hij een aparte lijst gemaakt voor als de zon onder is met allemaal zwoele tracks. Daarop staan bijvoorbeeld d’Angelo en Miles Davis.

Obama's Summer Playlist Daytime Obama's Summer Playlist Nighttime

Nu is de vraag natuurlijk of Obama zelf achter zijn computer is gaan zitten om in Spotify of Apple Music de tracks op de twee lijsten uit te kiezen of dat zijn staff dat heeft gedaan. Als ik de playlists zo bekijk, dan voelt het wel als muziek waar Obama naar zou kunnen luisteren. Het is in ieder geval bekend dat hij een goede en gevarieerde muzieksmaak heeft.

Helaas heeft Obama zijn lijsten niet op Spotify gezet zodat je ze meteen kan luisteren. Gelukkig heeft een redacteur van Lifehacker de moeite genomen om dat even te doen.

 

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.