Genoeg van Pokémon Go? Gotta block 'em all met PokeGone

Nu aan het lezen

Genoeg van Pokémon Go? Gotta block ‘em all met PokeGone

Genoeg van Pokémon Go? Gotta block ‘em all met PokeGone

De afgelopen week werd het internet overspoeld met Pokémon Go content. Op Facebook vragen mensen aan elkaar of ze samen op Poké-zoektocht gaan en de artikelen over het spel duiken op alles sites op. Maar het bleef niet alleen bij foto’s en artikelen. Een rondje door het Vondelpark gisteren zorgde al voor de nodige hilariteit, althans bij mij dan. Je herkent ze zo. Groepjes mensen lopen hun telefoon achterna op zoek naar de ene pokémon in dat ene bosje.

Maar niet iedereen is blij met de hype rondom het spel. Voor diegenen die genoeg hebben gehad van alles rondom Pokémon Go is er nu PokeGone – Gotta block ‘em all. Dit is een Chrome extensie dat de Pokémon content blokkeert, meldt Venturebeat. En zoals de beschrijving zegt: “Klaar met de content rondom Pokémon? PokeGone helpt je hierbij! Deze extensie zorgt ervoor dat je geen volwassenen meer tegenkomt die op zoek zijn naar pokémon – zo simpel als dat.”

Dat moest natuurlijk even uitgetest worden. De extensie werkt prima. Als je op een Pokémon-gerelateerd artikel klikt, blijft alleen nog de afbeelding over. De tekst en de kop verdwijnen. In de meeste gevallen werkt het dus alleen als je op het artikel klikt.

Dus voor als je als het Poké-nieuws echt zat bent, maar geen zin hebt om een maand onder een steen te leven, dan kan PokeGone je misschien wel helpen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.