Pokémon Sleep: de nieuwste game om slaap leuker te maken - Vance

Nu aan het lezen

Pokémon Sleep: de nieuwste game om slaap leuker te maken

Pokémon Sleep: de nieuwste game om slaap leuker te maken

Afgelopen nacht werd er in Japan de Pokémon 2019 Press Conference gehouden. Hier werd onder andere een heel bijzondere nieuwe game gepresenteerd, namelijk Pokémon Sleep. Een nieuwe game die ervoor moet zorgen dat we slapen allemaal weer wat leuker gaan vinden. Tsunekazu Ishihara, president van The Pokémon Company, hoopt dat deze game hetzelfde gezonde resultaat kan behalen als Pokémon Go, waarbij gebruikers gedwongen worden om naar buiten te gaan.

Pokémon Sleep

Bij Pokémon Sleep draait het allemaal om het meten van je slaapgedrag. Je slaapgedrag zal vervolgens invloed hebben op het spel. Hoe dit precies zal werken, is nog niet duidelijk. Er kwamen helaas nog maar weinig details naar buiten.

Bij het spel zul je een apparaatje nodig hebben dat je slaap op kan meten, genaamd Pokémon GO Plus+. Overdag kun je deze gebruiken tijdens het spelen van het spel en ’s nachts leg je deze naast je kussen zodat je slaap gemeten kan worden. Via bluetooth wordt deze informatie gedeeld met je smartphone.

Er wordt verwacht dat de game pas in 2020 uit zal komen, dus we zullen nog even geduld moeten hebben.

Slaaptekort

Het is mooi om te zien dat een spel bepaalde problemen juist probeert aan te pakken. Dat begon natuurlijk met Pokémon GO, dat ervoor zorgde dat alle spelers naar buiten gingen om Pokémons te kunnen vangen. Het zorgde voor meer beweging in de buitenlucht.

Maar ook slaaptekort is een groot probleem onder jongeren. Maar liefst 83 procent van de jongeren van 13 tot 18 jaar gebruikt nog hun mobieltje voor het slapengaan, dat een mogelijk probleem van slaaptekort is. Het zou een goede ontwikkeling zijn als jongeren straks sneller willen slapen dankzij Pokémon Sleep.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.