1 op 10 vrouwen is verlekkerd op foodblogs - Vance

Nu aan het lezen

1 op 10 vrouwen is verlekkerd op foodblogs

1 op 10 vrouwen is verlekkerd op foodblogs

Inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten, makkelijke en lekkere receptjes ontdekken, of jezelf pijnigen tijdens je dieet. We hebben redenen genoeg om foodblogs te volgen. Vooral vrouwen vinden foodblogs geweldig. Hoewel de grootste inspiratiebron de traditionele kanalen blijven, zijn de foodblogs in opkomst, blijkt uit een onderzoek van Smart Food monitor. Eén op de tien vrouwen leest blogs voor de nodige eetinspiratie, hoe het zit met mannen laat onderzoekbureau Multiscope niet weten.

Foodblogs zijn leuk om tussen het studeren of het werken door inspiratie op te doen en nieuwe recepten te leren kennen. Het leuke eraan is dat je de bloggers echt leert kennen en er een band mee schept. Zo volgen we bijvoorbeeld bloggers die min of meer dezelfde smaak en kookervaring hebben, dat maakt het allemaal wat persoonlijker.

Niet iedereen vindt echter de weg naar foodblogs en -vlogs, die vooral via Facebook gedeeld worden. Het is vooral een populair medium voor 18 tot 34-jarigen. Oudere koks gebruiken liefst de gratis winkelmagazines (Allerhande) of kookboeken om inspiratie op te doen. Deze papieren recepten blijven ook nog steeds het populairst voor iedereen. Maar liefst 51 procent van de Nederlanders geeft aan deze te gebruiken bij het koken.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.