Prachtige animaties in eerste trailer van The Lion King bezorgen je direct kippenvel

Nu aan het lezen

Prachtige animaties in eerste trailer van The Lion King bezorgen je direct kippenvel

Prachtige animaties in eerste trailer van The Lion King bezorgen je direct kippenvel

De kans is vrij groot dat je alle liedjes uit de monsterhit The Lion King uit 1994 nog zo kunt opdreunen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is dit een goed moment om je geheugen weer eens af te stoffen. In de volgende zomer verschijnt er namelijk een live-action remake van de film, en de eerste trailer is inmiddels online verschenen. Geloof ons: hier krijg je kippenvel bij!

The Lion King draait – mocht je het niet meer weten – om Simba, die in een Afrikaans land opgroeit waar de leeuw heer en meester is over het koninkrijk. Zijn vader, Mufasa, is de huidige koning, maar sterft door een gemeen plan van zijn jaloerse broer Scar. Simba denkt dat het zijn schuld is en vlucht. Scar neemt de leiding over.

In de jaren daarna zien we hoe Simba vrienden sluit met Wrattenzwijn Pumbaa en stokstaartje Timon. Hij leert een nieuw motto: Hakuna Matata. Maar terug in de ‘Pride Lands’ gaat het niet zo goed: onder leiding van Scar is het land verdorven geraakt en het eten is op. Er zit voor Simba natuurlijk maar een ding op: teruggaan en Scar verslaan.

Mufasa

Het verhaal bleek in 1994 een echte kaskraker en wordt wereldwijd nog steeds gezien als een van de beste (Disney) films ooit. En nu komt er dus een remake, met een geheel nieuwe vorm van animatie. Daardoor lijken de dieren levensechter dan ooit en wordt het verhaal misschien wel nog meeslepender.

De eerste beelden zien er in ieder geval meer dan goed uit. De animaties zijn prachtig en de bekende openingsmuziek zorgt direct voor kippenvel. Maar voor de echte fans is één ding misschien wel nog belangrijker: we horen in de trailer direct Mufasa, die ook deze keer weer gespeeld wordt door niemand minder dan James Earl Jones, die het in 1994 ook deed.

Donald Glover neemt verder de rol van Simba op zich en Beyonce speelt Nala. Verder maken Chiwetel Ejiofor (Scar), Seth Rogan (Pumbaa), Billy Eichner (Timon), John Oliver (Zazu) en John Kani (Rafiki) hun opwachting in de film. Het geheel wordt geregisseerd door Jon Favreau, bekend van Iron Man en The Jungle Book.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.