Primeur: Netflix opent eigen Netflix-bioscoop in Hollywood

Nu aan het lezen

Primeur: Netflix opent eigen Netflix-bioscoop in Hollywood

Foto: Alex Millauer / Shutterstock.com

Primeur: Netflix opent eigen Netflix-bioscoop in Hollywood

We maken voornamelijk thuis gebruik van de ongekend populaire streamingdienst Netflix. Maar er is een kans dat daar gaat langzaam verandering in gaat komen. Het bedrijf is namelijk klaar voor een volgende stap en heeft één van de meest iconische bioscopen in Hollywood gekocht.

Egyptian Theatre

Netflix mag zich nu troste eigenaar noemen van het Egyptian Theatre uit 1922. De iconische bioscoop is te vinden in Hollywood en zal gebruik worden voor premières, vertoningen en special events van Netflix. Ook laat de streamingdienst weten het gebouw te gaan renoveren.

De iconische bioscoop opende in 1922 en is bekend als de locatie van de allereerste Hollywood-filmpremière.

1 dollar

Het gebouw was in handen van American Cinematheque, dat het gebouw in 1998 kocht voor een prikkie. Voor slechts 1 dollar konden zij het iconische filmhuis overnemen. Het historische gebouw werd vervolgens van tot top teen gerestaureerd, maar inmiddels kan de filmzaal wel weer een opknapbeurt gebruiken.

American Cinematheque zal wel nog verbonden blijven. “We kijken ernaar uit om de bioscoop zo te programmeren dat zowel filmliefhebbers als de gemeenschap ervan kunnen profiteren”, vertelt Netflix-baas Scott Stuber. Of je in dit prachtige gebouw straks ook terecht kunt voor betaalde films, is nog niet helemaal duidelijk.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.