Professor Ken Schultz legt op lachwekkende wijze uit hoe klimaatverandering werkt - Vance

Nu aan het lezen

Professor Ken Schultz legt op lachwekkende wijze uit hoe klimaatverandering werkt

Professor Ken Schultz legt op lachwekkende wijze uit hoe klimaatverandering werkt

Ja, we gaan het weer eens over Trump én klimaatverandering hebben. We weten inmiddels dat de president graag in de schijnwerpers staat, en ook niet verlegen is als het gaat om zijn mening. De president gaf eind mei aan dat hij zijn presidentiële briefings graag ziet met veel plaatjes. De beste man krijgt natuurlijk super veel informatie binnen op een dag en houdt de instroom graag behapbaar.

Klimaatverandering in 10 plaatjes

Blijkbaar was de briefing over klimaatverandering Trump ontglipt, omdat het weinig plaatjes bevatte. Professor Ken Schultz aan Stanford University neemt daarom het heft in eigen handen en legt in heldere (baby) taal aan de president uit hoe opwarming van de aarde in zijn werk gaat. Ga lekker achteruit zitten en bereid je voor op een lachkik.

Een oranje gloed

De professor mag gaan nadenken over een nieuwe carrière als komiek. Hij weet op hilarische wijze het klimaat te koppelen aan Trump met verwijzingen naar zijn huid die iets te vaak de spraytan over zich heen heeft gehad.

“We’re going to build a wall”

Schultz weet allerlei zaken aan de president te koppelen, zo ook de bekende Mexicaanse muur. De muur was een van Trump’s belangrijkste standpunten tijdens de campagnevoering en zorgde voor veel ophef. Als de president naar dit plaatje kijkt, ziet hij dat ook de warmte van de aarde langs een muur probeert te vluchten.

Eigen taal

Ook de vele bekende uitspraken van Trump worden uit de kast gehaald. Zijn neiging om overdreven beschrijvende woorden te gebruiken als “great”, “amazing” en “very, very, very” kan namelijk ook gebruikt worden om klimaatverandering uit te leggen. Het lukte Amerika om super veel CO2 uit te stoten, een waanzinnige prestatie. Ahum.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.