PvdA pleit voor recht op een avond zonder appjes van je baas

Nu aan het lezen

PvdA pleit voor recht op een avond zonder appjes van je baas

PvdA pleit voor recht op een avond zonder appjes van je baas

Het is de week van de werkstress, en daarin vragen diverse partijen natuurlijk aandacht om stress onder werknemers te voorkomen. Zo ook de PvdA, die pleit voor het recht op een avond zonder appjes van je baas, meldt het AD.

De partij maakte een actieplan Voor een ontspannen samenleving. PvdA’er Gijs van Dijk stelt dat dit hard nodig is, omdat een burn-out beroepsziekte nummer 1 is in Nederland. De partij stelt daarom onder meer dat een baas werknemers die vrij zijn niet meer lastig mag vallen. Werknemers moeten namelijk het recht krijgen om onbereikbaar te zijn.

Op die manier moet je namelijk kunnen uitrusten van je werk en werk en de zorg voor kinderen en anderen kunnen combineren. Logischerwijs helpt het dan niet als je constant allerlei mailtjes en appjes van je baas krijgt als je op de bank zit. En je moet er dus zeker van kunnen zijn dat je die ’s avonds op de bank niet meer krijgt.

Verlofregelingen

Verder wil de PvdA dat je zelf je werktijden in kunt delen en vindt de partij dat er betere verlofregelingen nodig zijn. Of de plannen ook voorgesteld worden in de kamer, is echter onbekend. Dus of we het recht op een ongestoorde avond voor de televisie ook echt krijgen, is nog maar afwachten.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.