Queen en Alice Cooper treden op bij benefietconcert voor Australië

Nu aan het lezen

Queen en Alice Cooper treden op bij benefietconcert voor Australië

Queen en Alice Cooper treden op bij benefietconcert voor Australië

In Australië zijn de bosbranden nog steeds niet gedoofd. Er komt dan ook hulp uit alle hoeken van de wereld. Maar vooral grote beroemdheden gebruiken hun vermogen én hun volgers om iets bij te kunnen dragen. Zo ook met een benefietconcert.

Eén van de bekendste acties komt van comedian Celeste Barber, die haar volgers via Facebook opriep om te doneren. Hiermee heeft ze tot nu toe al ruim 31,6 miljoen euro mee opgehaald. Maar ook grote namen als P!nk, Nicole Kidman, Kylie Minogue en acteur Russell Crowe hebben al tienduizenden dollars gedoneerd.

Benefietconcert

Nu schieten ook andere beroemdheden te hulp: Rockband Queen, Adam Lambert en sterren als Alice Cooper, Delta Goodrem en Olivia Newton-John geven een benefietconcert in Sydney. De Australische media melden dat dit concert zeker negen uur zal gaan duren.

Hiermee willen de artiesten geld ophalen voor het land, dat dit goed kan gebruiken. Tientallen mensen zijn al door de brand om het leven gekomen. Velen mensen moesten vanwege de branden vluchten en zijn hun huizen en spullen kwijt. Anderen leven nog in angst, niet wetende wanneer de brand hun kant op zal komen.

Een hoop mensen zien de ernst van de branden in en doneren: al meer dan 1,2 miljoen mensen uit zeker 75 landen hebben al geld overgemaakt. Het geld dat de artiesten ophalen met het benefietconcert, gaat naar het Rode Kruis en de brandweer. Wil je zelf doneren aan het Rode Kruis? Dat kan via deze link.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.