Nederlander wilt de regenboogvlag als nieuwste officiële emoji

Nu aan het lezen

Nederlander wil de regenboogvlag als nieuwste officiële emoji

Nederlander wil de regenboogvlag als nieuwste officiële emoji

Meer diversiteit, lijkt het idee achter elke toevoeging aan de officiële emojilijst. En ja, die lijst bestaat. Iedereen die een idee heeft voor een uitbreiding, kan dat aangeven bij Unicode, het officiële consortium dat over de gestandaardiseerde emoji’s gaat.

Denk aan smileys in verschillende huidkleuren, een intercultureel ontbijtje of bevolkingsgroepen gevangen in een afbeelding: hallo croissant en cowboy! Binnenkort komt daar wellicht een regenboogvlag bij. De Nederlandse Maurice Beljaars heeft een verzoek ingediend om hét symbool van de homegemeenschap toe te voegen aan de emoji-vlaggenafdeling.

Twitter

Tegen RTLNieuws zegt hij: “Ik vind het gewoon raar dat die emoji nog niet bestaat. Ik ben zelf gay en mis dat vlaggetje op mijn telefoon echt. Als je over straat loopt, zie je die regenboogvlag best vaak wapperen, maar online kan dat niet omdat de emoji niet bestaat.” En dus besloot Maurice om ervoor te zorgen dat de emoticon er komt, door het simpelweg aan Twitter te vragen.

Al snel kwam Maurice erachter dat Twitter niet aan de knoppen zit als het gaat om het smiley-beleid.

Nu hij de juiste instantie te pakken heeft en online veel bijval krijgt, is het een kwestie van tijd voordat er een reactie komt op zijn verzoek, schat Beljaars in.

In de tussentijd is er volgens hem nog veel meer leuks te vinden voor de emoji-lijst.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.