De regisseur van La La Land komt met nieuwe Netflixserie: The Eddy

Nu aan het lezen

De regisseur van La La Land komt met nieuwe Netflixserie: The Eddy

De regisseur van La La Land komt met nieuwe Netflixserie: The Eddy

Damien Chazelle, de regisseur van de met meerdere Oscars bekroonde film La La Land, gaat voor Netflix de serie The Eddy regisseren en produceren. De achtdelige serie gaat over een jazzclub, de eigenaar, de huisband en de chaotisch stad die hen omringd.

The Eddy is een muzikale dramaserie geschreven door Jack Thorne, winnaar van meerdere BAFTA- en Olivier Awards. Er wordt Engels, Frans en Arabisch gesproken en de opnames vinden plaats in Frankrijk.

Jazzclub

De nieuwe productie volgt de sporen van andere internationale en Franstalige producties van Netflix waaronder The Crown en het aangekondigde Dark.

Netflix’ Erik Barmack zei tijdens het Venice Film Festival tegen Variety dat de serie de relatie tussen de Amerikaanse en Frans-Arabische eigenaren van een jazzclub zal verkennen. Jazzclub, komt dat bekend voor?

Franse acteurs

Dat Ryan Gosling en Emma Stone niet in dit pareltje zullen spelen, blijkt wel uit de aankondiging dat de cast volledig bestaat uit Franse acteurs. Qua sfeer heeft de serie weer wél wat weg van La La Land. Het zou tussen deze film en kaskrakers als Whiplash in hangen.

Hoewel er nog geen afbeeldingen zijn vrijgegeven van The Eddy, weten we alvast dat de muziek in handen is van Glen Ballard, bekend van succesvolle albums zoals Jagged Little Pill van Alanis Morissette en Bad van Michael Jackson.

De serie speelt zich af in een hedendaags Parijs, waar de regisseur zeer over te spreken is. Net als wij Chazelle, net als wij. Het is nog even wachten: de productie zal naar verluid in november van start gaan.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.