Hang patenten aan je muur met deze prachtige posters van Retro Patents

Nu aan het lezen

Hang patenten aan je muur met deze prachtige posters van Retro Patents

Hang patenten aan je muur met deze prachtige posters van Retro Patents

Een blauwdruk of patent aan je muur is niet voor iedereen de ultieme decoratie voor in je huis. De makers van Soundwave, sinds kort onderdeel van Spotify, hebben deze op het eerste gezicht saaie patenten van objecten omgetoverd tot hippe prints voor aan de muur.

De patentenprints, genaamd Retro Patents, zijn onder andere van game consoles, zoals de originele Nintendo Gameboy en Sony PlayStation. Maar ook van mobiele telefoons zoals de iPhone of de originele Blackberry en van diensten als Uber of AirBnB. Allemaal getekende patronen met daaronder de naam van de bedenker en de datum van wanneer het product of dienst is uitgekomen.

Kopenhagen

Het idee voor de gedrukte art-deco kwam niet in één keer naar boven. Craig Watson, één van de bedenkers, zegt dat het een trip naar Kopenhagen kostte voordat de nieuwe startup was geboren. In de Deense hoofdstad kwamen de drie makers op het idee toen ze langs een boetiek liepen met een Harley Davidson patent voor het raam.

Retro Patents

Maar maakt een patent van een rekenmachine nou mooie kunst voor aan je muur? Volgens Watson wel: “We hebben geprobeerd om de lijnen zo minimalistisch mogelijk te houden, zodat de focus op het product blijft.” Ik ben ook van mening dat het een vette toevoeging kan zijn in je huis, vooral als je er een mooie vintage lijst om heen doet. Retro Patents, you got yourself a buyer!

In de webshop van Retro Paterns kun je de art-deco kopen voor 25 dollar.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.