Internationale Vrouwendag: de meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify - Vance

Nu aan het lezen

Internationale Vrouwendag: de meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify

Internationale Vrouwendag: de meest gestreamde vrouwelijke artiesten op Spotify

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag vieren we de rechten van vrouwen. Dit wordt overal op verschillende manier gevierd. Zo kreeg ik vanochtend op Facebook een melding in mijn tijdlijn met een bericht om vrouwen wereldwijd te steunen. En ook Spotify doet iets aan deze dag: zij hebben een lijst gemaakt met de meest gestreamde vrouwelijke artiesten.

Rihanna staat in dit rijtje bovenaan. Ze wordt opgevolgd door Ariana Grande en Beyoncé. In Nederland is deze volgorde net iets anders, daar staat Ariana Grande boven aan de lijst, gevolgd door Rihanna en Beyoncé.

Meeste gestreamde vrouwelijke artiesten wereldwijd

 1. Rihanna
 2. Ariana Grande
 3. Beyoncé
 4. Ellie Goulding
 5. Katy Perry
 6. Lana del Rey
 7. Sia
 8. Adele
 9. Selena Gomez
 10. Meghan Trainor

Meest gestreamde vrouwelijke artiesten in Nederland

 1. Ariana Grande
 2. Rihanna
 3. Beyoncé
 4. Adele
 5. Ellie Goulding
 6. Katy Perry
 7. Anouk
 8. Meghan Trainor
 9. Nicki Minaj
 10. Jessie J

Aangezien het deze maand ‘Women’s History Month’ is, heeft Spotify ‘Women in Music & Culture’ gelanceerd. In deze reeks zitten vijftien afspeellijsten van verschillende genres. Ook geven artiesten als Kelly Clarkson commentaar over andere zangers.

Er worden gedichten, verhalen en romans voorgelezen van invloedrijke vrouwelijke uit de literatuur, bijvoorbeeld van Jane Austen. Ook worden er gedichten voorgelezen door de auteurs zelf en is er een afspeellijst geïntroduceerd voor de nieuwe ‘Spotify Latinos Trending’ serie, die samengesteld is door Gina Rodriquez van de tv-serie Jane the Virgin. Met andere woorden: genoeg om je deze hele maand te vermaken.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.