Een robot schreef een Harry Potter hoofdstuk en het resultaat is hilarisch - Vance

Nu aan het lezen

Een robot schreef een Harry Potter hoofdstuk en het resultaat is hilarisch

Een robot schreef een Harry Potter hoofdstuk en het resultaat is hilarisch

Robots vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Zelfs toetsenborden kunnen zo getrained worden en volgepropt met data dat ze voorspellingen doen over je favoriete boek. Zo’n slim toetsenbord heeft nu een nieuw Harry Potter hoofdstuk geschreven.

Het team bij Botnik Studio’s bestaat uit een hecht clubje creatievelingen en startte het project met hun ‘Predictive Writer’. Zij voedden het toetsenbord met de zeven boeken van Harry Potter en gebruikten algoritmisch geconstrueerde zinnen om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Dit resulteerde in een bizar en hilarisch verhaal, titel incluis.

Nieuwe wending

De titel van het nieuwe boek, Harry Potter and the Portrait of What Looked Like a Large Pile of Ash, vormt een komische voorbode op de drastische wending die het verhaal in zal nemen. Denk aan Ron die opeens Hermione’s familie begint te eten, twee dooddoeners die elkaar een gepassioneerde zoen geven, en een blinde Harry die maandenlang van een trap af valt.

Alsof bovenstaande samenvatting nog niet genoeg indicatie geeft van dit bizarre verhaal, hier een greep uit het hoofdstuk getiteld “The Handsome One”.

“Magie: het was iets dat Harry Potter erg goed vond.”

“Ron’s shirt was net zo slecht als Ron zelf.”

“Harry Potter keek om zich heen en viel voor de rest van de zomer van een spiraaltrap “

En dat allemaal in één hoofdstuk. Stel je voor wat het slimme toetsenbord nog meer zou verzinnen in dit waanzinnige boek.

Slim toetsenbord

Het nieuwe hoofdstuk werd geschreven door een toetsenbord dat stukken tekst pakt en hier patronen in zoekt. Gebaseerd op deze patronen maakt het suggesties voor het vervolg van een zin. Het werkt een beetje als auto-correct of woord suggesties die jij op je smartphone krijgt als je een paar letters intikt.

Tientallen mensen gebruikten het slimme toetsenbord van Botnik voor het Harry Potter project. Hiervan werden de beste zinnen uitgekozen en verzameld in een fysiek hoofdstuk. Het resultaat is een bizar verhaal dat wij nooit zelf hadden verzonnen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.