Roger Moore zegt: James Bond kan nooit homo of vrouw zijn - Vance

Nu aan het lezen

Roger Moore zegt: James Bond kan nooit homo of vrouw zijn

Roger Moore zegt: James Bond kan nooit homo of vrouw zijn

Roger Moore speelde de beroemde rol van James Bond langer dan elke andere acteur, waarbij hij in maar liefst zeven films verscheen – van Live And Let Die uit 1973 tot A View To A Kill uit 1985. Tegenwoordig staat hij daarnaast bekend om zijn harde opmerkingen over wie de rol zou moeten krijgen in toekomstige Bond-films.

screen-shot-2015-10-27-at-10-51-52-am

Eerder dit jaar suggereerde Moore dat acteur Idris Elba niet “Engels-Engels” genoeg was om 007 te spelen. Nu komt Moore met een nog directere opmerking over het personage James Bond. Volgens The Daily Mail vindt hij dat Bond altijd een hetero man zou moeten zijn. “Ik heb mensen horen praten over dat er een vrouwelijke Bond of een homoseksuele Bond moet zijn,” vertelt Moore. “Maar dan zouden ze Bond niet zijn, door de simpele reden dat dat niet is wat Ian Fleming heeft geschreven.”

Hij voegt hieraan toe dat de casting voor James Bond niet op een ‘politiek correcte’ manier zou moeten gaan. “Het draait hier niet om homofobe zijn of zelfs racistisch – het gaat simpelweg over trouw zijn aan het personage.” De ironie hierin is dat het acteerwerk van Moore zelf gezien wordt als de minst ‘trouw aan het personage’ versie van Bond van alle acteurs.

De meer recente Bond-acteurs lijken de mening van Moore niet te delen. “Alles is mogelijk,” geeft Daniel Craig als antwoord op de vraag of de volgende Bond zwart, homo of vrouw (of alledrie tegelijk) kan zijn. “Je kan alles doen zolang het geloofwaardig is en het werkt.” Zijn voorganger Pierce Brosnan deelde Craig’s mening. “Tuurlijk, waarom niet?” reageerde hij op dezelfde vraag. Maar, voegde hij wel toe, waarschijnlijk lieten de producenten dat niet gebeuren.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.